torsdag 26 juli 2012

STUGMYS PÅ KVÄLLEN


Efter några intensiva, men mycket trevliga, dagar med besök av hela Herr Makes familj kopplar vi av med Byredos underbara doftljus Carrousel, ett glas vin och jobb (båda). Framför tv:n.

Älskar dagarna här i stugan. Och jag älskar enkelheten här ... Diska för hand (med utsikt över natur). Inte en massa prylar (mest en massa kläder överallt, en del byter kläder 4 ggr per dag | hmpf). Öppen dörr (med myggnät för). En trädgård som kräver minimal skötsel (älska trädgårdstomt). Och så luften (för det är något visst med luften här ute). Och nästan mest kvällarna - inne, framför tv:n innan vi ska sova. Älskar vår stuga. Här kan ni se lite mer av vår stuga. Och här kan man få sig en titt på hur det en gång i tiden såg ut. Stor förändring. Stor! Och mer ska det bli, snart.

Nu ska jag pussa lite på min Make och koppla av en stund till innan jag går och kryper ner i min säng (nästan längtar).

5 kommentarer:

 1. Livet på en pinne. När det är som allra bäst.

  SvaraRadera
 2. Stugmys: det bästa som finns!!

  SvaraRadera
 3. låter mysigt värre. enkelhet ger lugn.
  om du tänker efter, verkligen granskar din handling. DU mår väl i synnerhet ganska bra av att ha hjälpt tanten ur diket. handlingen reflekterar ju att du tänker "åh, vad snäll jag var som gjorde så här, jag måste vara en god människa". och du kickar igång din självkänsla.
  tabu att snacka om, jag vet, men människan är i grund och botten självisk hur mycket man än vill blunda för det, tror inte du?
  det tror jag iaf. tyvärr. blä.
  ha en fin dag u, kram//jennifer

  SvaraRadera
 4. ja. men visst finns det mycket själviskt tänkande. innerst inne är ju människan skapad för att överleva. fittest will survive!
  men handlingen med att hjälpa en dam upp ur diket var en helt osjälvisk handling, faktiskt. hade mycket hellre suttit kvar och sippat vin. men vaddå, hon hade ju fått ringa bergningstjänst annars, långt ut på en skärgårdsö ... njae, inte var det för att själv må bra jag gjorde det. mest en hjälpsam gest ... kändes bara schysst att hon kunde ta sig in mot fastlandet med 3 små barn i i bilen. kände mig varken dktig eller snäll, bara hjälpsam. som jag hoppas andra är vid andra tillfällen.
  sedan handlar alla själviskt då & då , absolut. men jag vill inte tro att alla medvetet gör det hela tiden. det är onödigt, drar ner mitt välbefinnande. och blir ett negativt tänkande som ingen mår bra av. känns det som ... vill hellre tycka om människor. och så blundar jag lite för det.

  kram till dig.
  nu ska vi ut och bada. i solen. det mår man bra av. så en ytterst självisk handling. att tanka energi inför hösten.

  SvaraRadera