tisdag 23 november 2010

VÄN

{ * }

Dag 07 - Min bästa vän

Min allra bästa vän är min make. På alla sätt. Vi har kul tillsammans, vi kan prata om allt och vi stöttar varandra i vått och torrt, oavsett. I carry your heart in my heart!

Jag ska med ens säga att jag har ALDRIG varit tjejen som bara har EN vän. Jag har alltid tyckt att "the more the merrier" - att alla är välkomna. Trams det där med 'bara vi - inte du'-snacket! Finns det på tok för mycket av ...
När vi valde att flytta utomlands fick det mig att förstå att det är väldigt lätt att träffa 'vänner' att hänga med - MEN det är endast ett fåtal som blir de där 'riktiga vännerna' som betyder något. Och när jag tänkte på de vänner som jag har så är det under 30 års tid som jag 'samlat på mig' en handsfull riktigt goda vänner, som verkligen räknas.
Om man ska säga en vän - bort med amore - så är min lillasyster min allra bästa vän, i ur & skur. Men henne kommer ni få läsa om senare i veckan, dag 10 - Mina syskon.

Min allra äldsta och fortfarande en av mina bästa vänner är JessaPessa. Hon och jag träffades första gången då vi var 6 år och sedan dess var det 'vi'. I småstaden i småland var det alltid Ulle & Jessa - som ett begrepp liksom. T o m när vi gifte oss 2004 benämnde jag henne som "min bästis Jessa" när jag skulle presentera henne, haha, ni vet som man gjorde när man var sju, men för mig är hon "min bästis". Vi är oftast långt i från varandra, både i tanke & rent fysiskt men finns alltid nära i hjärta & tanke. JessaPessa - du är en kul & glad prick! Miss you!

En annan väldigt nära vän är min Fru R. Hon och jag möttes genom våra makar & deras jobb. De skulle åka på en businesstrip och 'reppa' i N.Y och undrade om deras respektive kunde få följa med. Fru R och jag fick träffas på Norrlands en mörkkväll över ett glas vin, vi sa hej - började snacka - och sedan har vi två aldrig slutat snacka liksom. N.Y resan var helt galet underbart kul tillsammans med Fru R. En varmare & roligare vän får man leta efter - en riktig gla´skit till vän. Att vi dessutom delar passionen för att göra bargains, älskar smycken och trivs som hemmafruar stärker vår relation.

3 väldigt fina vänner är de tre vänner jag har i Änglavingarna. När jag pluggade på universitetet lärde jag känna piffiga Fru Bankdirektör som i sin tur kände kreativa Fru Danmark & glada Fru Lidköping. Och vi blev ett sammansvetsat gäng som delar på många roliga minnen tillsammans. Vi är lite som gänget i S.A.T.C. - ni vet, 4 helt olika personligheter som tillsammans blir 'the perfect match'. Vi ses och hörs på tok för sällan. I miss you gals. Vill ha er i min vardag, runt hörnet, jämt.

Oh! Jag nämner ett par till som betyder lite extra:  Fru Fotograf {som jag lärde känna i San Diego och som alltid har en plats i mitt hjärta. även om vi inte ses så ofta plockar vi upp tråden då vi ses. vi delar ett fint minne från förr.} och Fru Granne {som blivit en nära & fin vän de senaste åren och som liksom jag älskar god mat & fina restauranger OCH att snacka strunt. mmmm ...}.

Vänner - vad vore man utan dem!

2 kommentarer:

  1. Tack för att jag fick vara med! Du är en guldvän du också!

    Måste bara tillägga: jag är ju "Fröken Kreativ Danmark". Om jag gifter mig säger jag till! Hihi! Kramisar

    SvaraRadera
  2. Hörru hörru FRÖKEN Kreativa Danmark - för mig är du Fru. Du och mr Danmark är väl så nära gifta man kan komma. Känns inte rätt på tungan att säga Fröken om dig. Hahaha ... Men OK! Du kan fr o m nu få vara Fröken här på blogen.
    Nu ses vi snart! Tjiiihooo! Välkommen!

    SvaraRadera