måndag 8 december 2008

Nu är 2a ljuset tänt

Jaha, så är det måndag igen ... märkligt hur snabbt helgen bara svischar förbi! Och märkligt hur sällan jag hinner skriva på bloggen. Ska försöka bättra mig ... Tar igen lite nu.

Nils var som vanligt hemma i fredags. Han är alltid så mysig på fredagarna - när han kommer på att det är fredag och han ska vara hemma med mig så skiner han upp och så kommer han på att han nog måste äta pannkakor, 'lingonsylt' & glass till lunch. Bo sov till halv 10 så vi fick lite mystid för oss själva. Vi klipp & klistrade - eftersom det är det stora nöjet just nu. Och vi målade med finger färger. Sedan passade jag på att få klart de sista tack-korten så nu är de postade. Äntligen! Vi gick ut och köpte pannkakor (jag vet - ve & fasa, köpa färdiga pannkakor! MEN, ibland är det bara så!), postade korten och köpte sushi till mig. Sedan var det lunch och sedan vila - som inte blev någon riktig vila för någon av oss. Så vid 3 kom vi ut och gick till Barnskospecialisten och köpte ett par nya vinterkängor till Nils. Jag som var så stolt över mitt kap på Tradera; "Viking-kängor som nya" för 175;- --- well, skulle ha anat ugglor i mossen. När det slaskade visade det sig att de läckte. Kunde tyvärr inte reklamera dem eftersom jag inte hade kvittot, men tjejen på Barnskospecialisten tyckte det var märligt att de läckte. Jag har kontaktat de jag köpte dem av på Tradera - men de hör inte av sig tillbaka. DÅLIGT! Det blev i alla fall ett par nya, fina, varm, täta & röda Sorel ... Ska aldrig mer snåla på barnvinterskor. På kvällen mös vi här hemma. Vi åt middag, kollade Idol, familjeduschade och mös med glass. Som sig bör alltså.

Och kalendern innehöll en ny dinossaour - LYCKA!

I lördags åkte vi ut till stugan - lantliv! Det är så skönt att komma ut dit. Alla i familjen slappnar av och bara myser tillsammans. Vi lagade god mat, hoppade i soffan, hoppade i sängen & busade. Så klart åt vi godis & Nalle Puh glass = ljuvliga lördag!

I går vaknade vi alla lite trötta, vet inte varför. Jo, Lill-Bo är förkyld så han hostade hela natten (igen, 3:e natten i rad) så det kanske inte är så konstigt att man är trött. Plus att min mage är ur gängorna - suck, får springa på toa hela tiden. Intressant för er att veta, va? Sedan gick vi ut i naturen; plockade mossa och enbärsris och kottar på tomten, så att jag ska kunna göra en vacker dörrkrans - och kanske en krans till köket också. Får väl se vad jag hinner med. 2:a ljuset tänt! Vackert!

Idag ska lill-Bosse få sin första vaccination spruta. Lillisen! Hoppas att det kommer att gå bra. De kan ju bli lite hängiga av dem, febriga och så - hoppas INTE! Nilsen ville inte gå till dagis idag. Han hade tydligen haft massor av mardrömmar i natt ... lill-killen! Inte undra på med den livliga fantasin som han har ... Han kan komma på såna ortroliga storys när vi leker att jag själv inte skulle kunna komma ens skulle vara nära höjden av magisk fantisera. Han är så rolig, han är så smart .. inte från mig i alla fall!

Och jaaaá, måste berätta: Han sjunger "We wish you a merry Xmas ..." på engelska - eller ja, liknande engelska i alla fall - man kan inte annat än le. Och alla julsånger som de övar inför luciatåget ... "Vi komma, vi komma från pepparkakeland ... " Och så läser de tydligen verser, som han vill att jag ska kunna, så nu måste jag be Eva om texterna till dessa verser så jag kan hänga på när han vill öva.

Nu ska jag börja röja lite här hemma, städerskan kommer förhoppningsvis idag! (sjuk förra veckan :-( Och så ska jag kanske ge mig på dörrkransen ...
Och tänka ut lite inför Nilsens födelsedag. Måste ju fixa här hemma så det blir riktigt kalas-igt! LottaPotta, du har väl bra ideér till sånt ... Fröken Fixare-No1!??

KRAM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar