söndag 12 oktober 2008

Solig Svamp-plockar dag i Stugan

Så underbart att vi äntligen kom ut till stugan ... ja för så klart ringde Jakobs chef in honom hela lördags fm! Suck, det som skulle blivit en halvtimma blev typ hela dagen. Prutt-SEB!
Men vi packade snabbt ihop det viktigaste och satte oss i bilen och körde ut till stugan runt 4 tiden. Var framme med mycket flyt vid klockan halv sex. Lovely! Fisksoppa lagades som smakade ljuvligt och hela familjen mös i skenet från brasorna i kaminerna och så kollade vi tv. Tidigt i säng för alla - trötta slagna hjältar var vi allihopa!

Idag skiner solen och alla löv skiftar i guld, rött, vinrött och brunt och naturen är så vacker. Man kan svimma så fint det är här ute. Fåglarna äter av Jakobs fågelmat = LYCKA och vi har varit i reservatet och plockat svampar - alla möjliga, men de som fick följa med hem var bara skogens guld och dess kusiner (kantareller & höstkantareller). Och så har vi hunnit med en sväng inom Findahl/Bentley för att säga hej. Nästa helg ska jag plocka en säck äpplen så man kan göra lite god kompott och kanske saft i saftmajjan - husmors-stil va!?

Nu ska barnen sova - ser dock mörkt ut vad gäller Lill-Bo ... ska försöka i alla fall. Jakob ska ut och få sin själa so i trädgården och fylla på fågelborden och bära in ved så den inte blir fuktig. Sedan drar vi in till stan och tar en familjedusch innan nattning etc drar igång. Skönt att komma ut hit - så lugnt & vackert. Och grannana har vi sagt hej till - Nils pratade med Gibson, deras söta stora fårhund. De är polare - Sött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar