söndag 3 augusti 2008

Regnigt värre!

Vilka mysiga & trevliga dagar vi har haft sedan jag sist skrev. I torsdags fm vaknade vi, började dagen med att fixa här hemma och baka en god äppelkaka. Jakob borstade faktiskt taket på stugan - bra gjort! Sedan ringde Helene och sa att de var på intågande. Jakob & Nilsen gick ner för att möta dem och visa var vår båtplats finns. Under tiden fixade jag lunchen (lyxig falukorv med maccisar och ketchup!!). Jag cyklade ner och vi åt alla på stranden i strålande sol. Pojkarna badade - wow! Sedan tog vi oss upp till stugan och visade dem runt, vilade lite och fikade äppelkaka på altanen. Vad skoj att de är här! Eftermiddagen bjöd på lika mycket sol så vi gick alla åter ner till stranden och badade och hade skoj i sanden & havet. Vi gick hemåt vid halv sex och preppade grillen. Precis när köttet var grillat kom en kort regnskur så vi satt alla och mös inne i solrummet. Jag & Helene gick och tog en dusch med små-killarna (båda i samma lilla blå badbalja, bara man vill går det) - sedan välling och nattning. Vuxen-lugn framför tv:n i soffan. SKÖÖÖÖÖNT!

Fredagen bjöd på STRÅLANDE SOL och vi packade väskan för en tur med deras båt bort till Klintsundet. Det var så härligt och Nilsen älskade att åka fort: "Titta mamma! Det blir skum efter oss!" Frans blev sömnig av båt-åket. Det var så skoj att se alla fina hus som låg på Östra Lagnö, precis på klipporna med bad & salta dopp. Lite hav utanför fönstret hade inte varit helt fel - och en klippa att bad från! GLASS i stora lass fick vi alla och sedan tog vi andra sidan ön hem. En härlig båt-tur somm avslutades med ett dopp på bryggan (Helene & jag - och Frans faktiskt) innan vi alla gick upp och åt lunch. Vila för alla. Fika nere på stranden (IGEN) med bullar och saft - men nu började det faktiskt mulna på och värsta åskvädret mullrade in - med regn. Så vi gick hemåt och började preppa middagen istället. Hamburgare med 'strips' och lite annat goj. Till det serverades skumpa - snacka om lyxigt va? Tack snälla Helene och Ivar som piffade till den annars ganska så torftiga middag.

Killarna är så söta och leker hur bra som helst. Deras lek som de kom på idag var väl dock mindre skoj - att testa kissa på varandra, alt hålla handen under den andres stråle - hmmm ... POJKAR!!! De är annars väldigt bra vänner och ska göra ALLT lika! Bilarna är skoj att leka med, Nilsen och pappa tog som tur väl med Nils alla bilar ut hit så de ligger på sidan och kör bilar framför sig - och vill såklart helst ha SAMMA bil. Och INGEN blöjja - de ska vara "nakenfisar" ...
Familjedusch - sedan välling och nattning. Lugnt i stugan. Ja t o m pappa Ivar somnade in ... haha, kom in efter att Helene fick gå upp och titta efter - han som ALDRIG somnar vid nattningen - hahahaha!

Igår (lördag) var det inte alls soligt längre - men uppehåll. Så jag & Helene slängde snabbt ihop en banankaka och efter frukost gick vi ut och letade får, kossor & indianer i reservatet. Och dra på trissor - kossorna (4 stycken stora kossor - vita och svarta) låg nere vid havet på klipporna ... KUL, för Nils och Frans blev helvilda av lycka att kossorna faktiskt var där ... Men var är BÄ? Fikade på en klippa vid havet och pojkarna klättrade i träd, hängde & klättrade och lekte. Söt-ungar! Sedan blev det värsta blåbärs-jakten ... Blodpuddingslunch - STÖRTREGNET kom och Jakob & Nilsen körde Helene, Ivar och Frans ner till båten vid bryggan. Vad tyst och tomt det blev ... TACK SNÄLLA, KÄRA VÄNNER FÖR ERT BESÖK - kom snart tillbaka! Ni är så himla mysiga! Ni är alltid välkomna - när ni vill. "Topp-villan" står redo!

Nils, Jakob och jag vilade och läste och det ÖSTE ner utanför fönstret HELA eftermiddagen. Jakob började mäta alla väggar och fönster och ja allt som ska fixas nu när mamma & pappa kommer upp. Vi städade lite. Jenny, Joe & Dylan kom förbi med nycklar inför deras seglats-tur. Vi ska gå ut med Charlie ett par dagar och köra deras bil. Nilsen & pappa gick ut i garaget och byggde en kalas fin bår (ska försöka ta bild på den och lägga upp här) - VILKEN RACER BÅT! Rest-middag, dusch och nattning. Slö i soffan ... regn, regn, regn utanför fönstret! Hoppas solen kommer snart ... Ingen positiv väderprognos för de kommande dagarna. Hmmm ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar