måndag 14 april 2014

MÅNADENS FYRA ~ A

Nu är det äntligen (!) dags för en ny MÅNADENS FYRA ~ som Anna och jag kör!
För man kan aldrig få för mycket av det goda och ju fler vi är desto roligare".  
Vill du haka på - lämna då en kommentar här nedan med en länk till er 'fyra' (eller hos Anna) så hittar vi era 'fyror'. Länka gärna till våra inlägg i ert inlägg, så kan era läsare också vara med om de vill. The more the merrier! I slutet av månaden sammanställer vi alla som är med och länkar till era inlägg. Jag ber o ursäkt, men jag har tyvärr inte hunnit med att sammanställa mars månad ännu … snart! Bättre sent än aldrig.

April månads bokstav är A : ansikte | ananas | alfabet | adrenalin 

Och här kommer mina FYRA A:

ansikte | Jag har länge varit dålig på att ta hand om mitt ansikte. Då jag har gått på behandlingar har jag mest tyckt att det varken gett mig mer eller mindre. Jag tycker att jag kan göra det minst lika bra hemma. *ler* Men sedan jag fyllde 40 år så känner jag ju att det är en viss skillnad på hudens elastisitet. Japp! Så i höstas påbörjade jag en behandling då mitt gyms spa hade ett bra erbjudande på en 3 gångers alfabeta-peel-behandling. DEN GAV RESULTAT. Herre gud så nöjd jag är. Här hemma 'peelar' jag huden själv däremellan med pads och en underbar c-vitamin + ansiktskräm. Sedan jag började med denna behandling är det många som påpekat att jag ser fräsh ut och att jag ser brun ut. Tro tusan, så här ren hy har jag aldrig haft förr - den där grå hinnan som jag burit omkring på tidigare är som bortblåst. Idag testar jag dock en ansiktsmask som jag har fått skickat till mig som ett prov (du får rabatt om du uppger lillau30 när du beställer den). Spännande att se om jag gillar även denna … den sägs ta bort alla orenheter på ett kick. Att man dessutom ser ut som ett träskmonster när man gör det är riktigt kul. Hahaha … 

ananas | Tål jag inte. Det är något som jag upptäckt på de resor som vi gör till varmare breddgrader. Jag blir alltid magsjuk och så får jag svullna läppar (gratis läppförstoring) samt tillhörande mun- & hals-kli. Extremt obekvämt, speciellt om man är på en ö mitt ute 'in the no-where'. Så näe, ingen mer färsk ananas för min del. Men skämtet om ananas blir aldrig tråkig: "Vad heter ananas på engelska?" Och en ananas i inredningen, som på bilden, skulle jag gärna ha … 

alfabet | Jag vet inte vad det är med mig och typsnitt. Jag är galen i typsnitt. Har alltid varit. Innan jag satt vid datorn så satt jag ofta och textade för hand. Jag övade på att skriva så fint jag bara kunde. Jag övade på att lära mig texta, ni vet som på matvarubutikernas skyltar. Jag fascineras av de vackra bokstäverna. Hur ett visst typsnitt kan påverka känslan i en text. Hur ett ord kan bli vackrare med rätt typsnitt. Hur en bild kan växa med rätt typsnitt. Jag kan sitta länge och surfa runt för att hitta de där vackra & coola typsnitten som jag kanske sett någonstans … Och när vi ändå är inne på bokstäver så måste jag bara nämna hur grymt imponerad jag är av mitt lilla monster. Vet ni att han läser flytande, både stora och små bokstäver. Han läser en bok utan hinder. Han är inte ens fem och halvt år än. Och det är bara han som kämpat och lyckats med detta helt själv. Wow! Eller hur?  

adrenalin | Jag kan erkänna det, att jag är fast. Fast i springandet. Får jag inte springa och pumpa upp endorfinerna så känner jag mig tom. Jag springer regelbundet nu, varannan dag och mellan 8-10 km. Jag känner mig galet mycket piggare. Jag känner mig mer alert. Och framförallt känner jag att kroppen mår så mycket bättre av det. Kroppen känns starkare. Och jag orkar mer. Jag håller adrenalinet i schack och skapar en antistress. Jag känner mig jämnare, liksom.

HÄR kan ni se alla de månadens FYRA som har varit. 
Titta gärna in och inspireras!

11 kommentarer:

 1. Härlig fyra du bjuder på, det där med att springa är något jag jobbar på att komma igång med igen, efter ett långt uppehåll, bra att du påminner om adrenalinkicken och välbefinnandet som infinner sig när man väl är i flowet.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 2. Jag längtar efter jogg-flow! ...Jag var där för några år sedan.
  Jag älskar också typsnitt. Ibland när jag ser ett i någon tidning så kommer jag på mig själv med att veta vad det heter ;-) Det är kul med bokstäver!
  (Mitt inlägg är klart nu på min blogg.) Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina 4 du bjuder på. Härliga bilder, kram Suss

  SvaraRadera
 4. Jag har inte testat masken än... däremot har jag testat löprundan. Ujujuj!
  Härliga fyra - kram <3

  SvaraRadera
 5. Skitsvåra teman den här gången! Men efter att ha tänkt på Alfabet och Ananaser hela dagen ligger fyra A hos mig nu. Kram!

  SvaraRadera
 6. Härligt inlägg! Det är magiskt det där när barnen lär sig något själva, utan puffning, tjat och hjälp. Man blir så galet stolt över den urkraft ens barn bär inom sig. Vi kom hem igår från London som du vet. Att vår yngste son är duktig på engelska hade vi fattat, men efter att ha blivit överöst av beröm av sin mosters sambo (som är engelsman) att han pratar flytande, skämtar obehindrat med rim, faktiskt talar bättre än de flesta vuxna svenskar - det hade vi inte fattat. Och han har liksom snappat det där själv, framför datorn och TV:n som vi tjatar om att han spenderar för mycket tid med… Ditt adrenalin blir jag avis på, längtar efter att komma till den punkten. Att det ska kännas lätt att ge sig ut!

  SvaraRadera
 7. Åh, kluriga ord denna månad må jag säga! Men nu har jag lyckats knåpa ihop en Fyra jag också :)

  SvaraRadera
 8. Jo, även jag tyckte det var klurigt den här gången, men kul att ni utmanar oss lite :) Min fyra ligger uppe nu, här: http://blomsterochbakverk.se/2014/april/manadens-fyra-a-2.html

  SvaraRadera
 9. Instämmer om att månadens A:n var kluriga. Men nu har även jag lyckats knåpa ihop en Fyra. Kram

  SvaraRadera
 10. Hej du roliga fina!
  Jag blev lite "igångkickad" av Anna i dag och snubblar in med fyra A så här i sista sekund;)

  Välkommen in och ta ett kik!

  kram | tina

  SvaraRadera
 11. På håret, men här kommer mina fyra A!
  http://livet.delacreme.se/2014/04/manadens-fyra-a.html

  SvaraRadera