torsdag 18 april 2013

PÅ VÄGGARNASamma visa varje vecka. Temat inne hos Fabriken känns omöjligt för mig att få till! Men så kan det ju bero på att jag sparar det till allra sista minuten, för att jag inte hunnit under resten av veckan. Så jag klickade in mig på Fabriken imorse (då jag just hade vaknat) och ser att dagens tema är PÅ MINA VÄGGAR. Jamen jaha : "panik!".

Nu har jag fått iväg alla little.u smycken som ska skickas idag och började gå runt med kameran i lägenheten. Regnet öser ner och det är mörkare än mörkast. Grått! Men, men : here we go!

Bild 1.
Denna älskade väggbonad. Som jag älskar den. Och många är de som sagt "oh, intressant väggbonad! tröttnar ni liksom inte på den?". Nä! Fast jag är en sådan person som lätt tröttnar på saker och vill se omväxling så tröttnar jag faktiskt inte på denna rackaren. Kanske för att den symboliserar något för oss. Och åsikterna är delade om den. Om den är snygg eller inte. Min mamma sa när hon såg den för första gången: "det ser ut som en sådan där engelsk flagga som folk hänger upp hemma när det är VM i fotboll! ". Jahapp. För mig är den bara så fin! Så färgglad, så mycket vackra detaljer och så en bit av London - och allt knutet för hand.

Bild 2. På våra väggar hänger en och annan tavla. De är inte många. Och det beror på att jag lider av en fobi mot att banka i väggarna. Panik över sönderbankade väggar med fula hål i. Men nu senast kom tavlan Mapprints by Famille Summerbelle London Silver (äntligen) upp. Beställd från Mokkasin, så klart. Här kan jag och barnen stå och drömma oss bort, leta efter ställen som vi varit på och titta var mamma & pappa en gång bodde. Det som slår mig när jag tittar på denna bilden är att likaväl som konsten som hänger löst på väggarna kan man njuta av de enormt vackra stukaturerna som vi har längs taket. Och den vackra bröstpanelen & snickerierna runt dörrar och fönster. Som konst!

Bild 3. Över vår säng har jag samlat bilder av konstnärer från min hemstad. Det är de årliga konstbladen från konstklubben där som jag har fått av min mamma. Fast den med rosor på (i guldram) är den första tavlan som jag köpte själv. Jag var 19 år och skulle just flytta till USA. Men för 1000 sek köpte jag den där handtecknade ros-tavlan av Fredrik Jansson. Älskar den!

Bild 4. I barnens rum hänger två tavlor av Mini Empire. På dem trivs våra vilda djur ...

Bild 5. Den enda väggen som inte är kaklad från tak till golv i köket. Där har vi satt två tavellister. Dessa är fyllda med diverse ramar och bilder som vi bl a samlat på oss under resor utomlands. Och nästan varje middag tittar barnen på bilderna och säger kanske: "det där är jag när jag var liten, eller hur mamma!" ...

Ja. Det var ett litet utplock av vad jag har på mina väggar det. Vad andra har på sina väggar kan man hitta inne hos Fabriken idag. Här. Ganska spännande det där, för det säger en hel del om oss - det vi har på våra väggar. 

11 kommentarer:

 1. Oj oj, vad fint! Jag tror inte jag hade tröttnat på den heller. Riktigt cool :)

  SvaraRadera
 2. Samma visa varje vecka. Du oroar dig över hur du ska få till Fabrikens tema men sen fixar du det hur bra som helst. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen jag vet, jag är så fjantlig. Men det är för att när jag vaknar och kollar på temat så känns det som HJÄLP! Men sedan så jobbar jag och det där temat ligger och gottar till sig i bakhuvudet. Så när jag sedan plockar fram kameran och smattrar på så blir det ju nåt helt ok till slut. Ska skärpa mig nu. Och kanske att jag ska ta och göra nästa veckas tema rendan imorgon. Ja tamejtusan. Jag ska kolla nu vad det är för tema ... (trumvirvel).

   Och BTW jag anmäler mig till er tant-fika. Hihihi!

   KRAM
   u.

   Radera
  2. Rätta takter! På nästa tema på en gång. Go, go, go!

   Och tant-fikat ja... jag ska nog faktiskt säga åt Anna att vi måste bjuda in till en sån. Men jag motsäger mig lite att ni kallar det en tant-fika... vi bakar ju hippa saker som macarons, pavlova och fluff. Tanter håller mer på med hallongrottor och finska pinnar. ;)

   Radera
 3. Även om du inte tänker det så har du det så himla fint å personligt, verkligen! Jag älskar ditt hem :) Det är DU lilla U ;)

  xx

  SvaraRadera
 4. Jag gillart. Speciellt smådjuren på tavelkanterna.

  SvaraRadera
 5. Eller vad vi inte har på våra väggar! vi har ingenting just nu...:-) Jag har också Londonmotivet från Famille Summerbelle, i grått. Jag är ju gammal Londonräv jag med..:-) Jag gillar din fina bonad järnet.
  Kram!
  M

  SvaraRadera
 6. Så fint på dina väggar! Gillade tavellisten men de snygga tavlorna. Jag är oxå ute i sista minuten fast jag nu vet vad det blir...
  Kramis Suss

  SvaraRadera
 7. Samma här idag. Jag hade tänkt fota igår när det var ljust och fint ute, och inne, men så tog kamerabatteriet slut. Idag var det visst alldeles grått och mörkt hela dagen, men, men, det är sånt som händer :-)

  Jag älskar dina djur på ramarna!

  SvaraRadera
 8. Väldigt fint har du och den översta bilden gillade jag särskilt! Kram Nilla

  SvaraRadera
 9. Oj, vilka inspirerande bilder. :) Så fint ni har det. <3 Jo, den där "hål-i-väggen" fobin har jag med. :) Då är tavellister ganska så bra!

  SvaraRadera