onsdag 24 april 2013

NÄR MAN VAKNAR UPP UR DVALAN ...


... så inser man plötsligt att man är gråare än gråast. Lite som när solen skiner på fönster-rutorna och man inser att "maj gad, de behöver putsas i år också ja!". Och så där glåmig och smutsig känner jag mig nu, när solens strålar når mig - visar på varenda liten rynka man har (vilka dessutom börjar bli ganska många). Då har jag mina favoriter att plocka fram. De som jag i alla fall tror kan piffa upp mig - och på tron kommer man långt. *ler*

Jag gillar det där som är ekologiskt, naturellt & snällt mot mig och min kropp. Varför putta på saker som kanske t o m är gifter, som kroppen kanske inte alls mår bra av egentligen. MEN detta är ju så jag känner och med sagt; kanske inte för alla.

1. 6. För någon vecka sedan slog The Organic Oil Company upp sina portar. Jag var snabb att beställa deras ansiktsolja (direkt från deras hemsida). Beställde två olika oljor - som jag blandar lite. Den ena antioxidant & anti-age - den andra aftershave & repair. Testar även deras hårolja. Och jag älskar dem!

2. Min nya drog - & Other Stories bodyscrub med doften Rose Revival. Inte ekologisk men innehåller i alla fall inga parabener! Och doftar så ljuvligt att jag var tvungen att köpa kropps-sprayen också.

3. Jahapp, jag erkänner. Då och då smörjer jag in mig med BUS. Och här är jag känslig. Denna lukt! Iuuuh! Och när man blir liksom morotsfärgad, näe tack! Därför gillar jag ACOs egen BUS, den ger färg först efter ett par omgångar. Så vill man bara ha en liten 'sol-kyss' så räcker en eller två smörj med denna kräm. Ett hett tips! Billig är det också.

4. Aveda. Love Aveda! Deras tänk och deras produkter. Och deras dofter. Så naturliga. Deras återfuktande schampo & balsam fungerar mycket bra på mig, utan att tynga ner. (klipper mig faktiskt där också).

5. Aveda igen. Deras Clay Mask är så grym. Helt underbar! Man känner sig som en ny människa efteråt. Som efter en dyr behandling. Jag lovar!

6. Se ovan.

7. Carmex, mot torra vinterläppar. Behöver jag säga mer. Förr led jag av stress-torra-läppar (ni vet när det ser ut som man ätit spagetti och köttfärssås varje dag, röd runt munnen). Då var detta det enda som hjälpte. Har nu blivit en vana. Men ekologisk. Njae, tyvärr inte!

8. Denna handkräm från Aesop ska jag slå till på när jag åker till London nu i Maj. Har alltså inte testat än. Men kanske har någon av er gjort det? Och kan tala om hur den är? Ska jag vara ärlig så fungerar både ansiktsoljan och håroljan bra som handkräm också ... eller varför inte lite ekologiskt kokosfett. Man blir bara så in i baljans kladdig.

+

Jahapp. 
Kanske kan ni komma med fler bra:iga råd. 
Som får mig att skina upp och bli en vacker (snart 40-årig) rosenknopp? 
Alltid kul med nya skönhetsprodukter ... eller hur?!

3 kommentarer:

 1. Jag hade ju tänkt gå in på & other stories och provlukta nu när jag var i Stockholm, men så kom jag på att jag skulle flyga hem med bara handbagage och då får man ju inte ha med en massa vätska, så det blev inget besök. Jag får chansa och beställa i webshopen istället.

  SvaraRadera
 2. Åååå underbart inlägg. Och du, håll i dig, här kommer jag med mitt råd. Bästa krämen mot den där elefanthuden man (läs jag) lagt sig till med i vinter är Helosan. Jag har alltid en tub nära till hands.

  Tror jag ska titta på din lista igen och skriva upp varenda en grej, för gud hjälpe mig vad jag behöver dina råd.

  SvaraRadera
 3. Ja men visst nu gäller det att grovrengöra sig! Den där skrubben från Stories ska jag kolla in.
  You på Birger Jarlsgatan säljer Aespo, så behöver du inte vänta till London :)
  KRAM

  SvaraRadera