torsdag 3 juli 2014

UTERUMJag hade så gärna velat visa er bilder på vår gård, den som hör till vår 'gamla' lägenhet, för den är helt magisk. Och ligger inbäddad mellan de gamla vackra husen mitt i Stockholms innerstad. Skapad av en trädgårdsarkitekt med tanken att det ska finnas just olika små rum så att så många som möjligt ska kunna njuta av gården samtidigt. Men den som spar han har och ett inlägg kommer senare i sommar.

Istället väljer jag att visa bilder från min mammas (och pappas) fantastiska trädgård. Min mamma borde bli trädgårdsmästare, för det inte hon vet om växter och planteringar … (det fixar allgomin ;).

Deras lilla trädgård ligger i ett lugnt villaområde i en liten stad i Småland. Där är jag född och uppväxt, i samma hus som de fortfarande bor i. Att komma hem dit och se barnen leka i deras lummiga trädgård är en fröjd. Nu har jag ingen bild på deras fina uterum som de byggde för några år sedan och som de sedan dess typ levt i. Det är en "inglasad altan" som de själva ritade och lät en snickare bygga. Och det smälter så fint in med resten av huset och med deras trädgård. De har gjort ett fantastiskt jobb.

Mycket har hänt i mammas trädgård sedan dessa bilder togs i slutet av förra sommaren. Bland annat har 'Robban' flyttat in … *ler*. Dessa bilder får bli mitt bidrag till Fabriken idag. En trädgård - ett uterum. I smålands djupa skogar … 


9 kommentarer:

 1. wow vad vackert!! Ser så otroligt mysigt ut!

  SvaraRadera
 2. Härligt och bra tips för hur man ska stötta upp sina luktärtor, så kan man ju göra!

  SvaraRadera
 3. Det ljusblå klotet ser underbart ut där det ligger helt glänsande. Man vill liksom bara känna på det. Mysig trädgård de har.

  SvaraRadera
 4. Fiiiint!

  Robban är en
  katt
  groda
  igelkott
  snigel

  långväga släkting

  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha … Robban är en robotgräsklippare ;)

   Radera
  2. Men du, jag kan ju inte läsa din blogg? Har du blivit privat? KRAM, Ulrika

   Radera
 5. Vilken härlig trädgård! Ett uterum önskas verkligen nu när vädret är så uselt... Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Och jag hade gärna sett bilder från er förra lägenhets gård. Älskar innergårdar. Det är något nästan magiskt över dom. Hur man lämnar stadens ljud och liv bakom sig och kliver in i en helt ny, lugn värld. Men den som väntar på nåt gott... :)
  Kram på dig! //Petra

  SvaraRadera