tisdag 11 februari 2014

MÅNADENS FYRA ~ D

Nu är det dags igen! Anna och jag kör en ny MÅNADENS FYRA!"För man kan aldrig få för mycket av det goda och ju fler desto roligare" - tänker vi.  
Vill du haka på - lämna då en kommentar här nedan med en länk till er 'fyra' (eller hos Anna) så hittar vi era 'fyror'. Länka gärna till våra inlägg i ert inlägg, så kan era läsare också vara med om de vill. The more the merrier! I slutet av månaden sammanställer vi alla som är med och länkar till era inlägg. 

Februari månads bokstav är 
månadens Dagens | månadens Dröm | månadens Dansk Design | månadens Dryck

Min MÅNADENS FYRA på D

dagens | man skulle nog kunna kalla detta för min everyday-dagens. Jag har jeans på mig så gott som varje dag. Jag älskar jeans! Stuprörsjeans, slimmade. Och så gillar jag att bära en enkel t-shirt till. Eller en skjorta. Och några enkla smycken. Och alltid min klocka. Ska jag iväg på något är det bara att slänga på sig en cashmere-tröja (varför började jag använda dessa underbart sköna tröjor, går inte ha något annat på sig nu i tröjväg) eller en kavaj över. Men jag går inte omkring i högklackat här hemma varje dag, det var bara för att jag köpte dem idag som de hamnade där på Dagens. (och som vanligt ber jag om ursäkt för de här 'dagens-korten', jag är ju liksom ingen stjärna på det där :)

dröm | jag drömmer om långt, tjockt och svallande hår! Hela mitt liv har jag haft det här typiskt svenska, mjuka och tunna hår. Fes hår! Och som om jag tror på mirakel så blir jag lika besviken varje gång jag går och klipper mig - för det blir liksom inte något tjockt och coolt hårsvall. Hur mycket min underbara frisör försöker, hon kan ju inte trolla. Men det är då, om någonsin, som jag inser att det där tjocka, långa hårsvallet kommer aldrig bli mitt. Men drömma kan man ju  


dansk design | här hade jag ju kunnat visa min absoluta favorit-ljuststake som är just dansk design ~ designad av Arne Jacobsen.  MEN så har jag och Maken börjat titta på tv-serien Bron. Maj gad! Hur kunde den bara gå oss förbi när den gick på SVT? Två hela serier liksom. Det är ju kanske den bästa tv-serie som någonsin visats på svensk tv! Så ja, det får faktiskt bli månadens danska design för mig. Och varje filmsekvens som filmas i ett hem i Danmark är så jäkla najs, medan när de filmar i de svenska hemmen - maybe not so najs. Det är något visst med den där danska designen 

dryck | Det här med att juica och göra smoothies - älsk på det! Jag hör inte till de som bara längtar efter att äta frukt och grönt, som blir så där sugen på en sallad eller på en frukt till mellis. Så det här sättet att få i sig alla vitaminer och andra nyttigheter är top notch för mig! Min (och resten av familjens) favorit just nu är: fryst mango, banan, spenat, advocado och äppeljuice. Mums! (ps, den här på bilden är en aning 'klumpig' eftersom vår Kitchen Aid la av idag. De där små plastsakerna undertill, som gör att det mixas i behållaren har 'skavts av'!! Hmmm  måste genast fixas.

18 kommentarer:

 1. Älskar din dagens. <3
  Jag fastnade tyvärr inte på bild... ;)

  SvaraRadera
 2. Piggelin ser du ut på dagens i dina fina klackaskor - energigivande! Fin fyra, Ulrika - jag skall börja fila på min!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också din dagensbild, underbar! :) Bron gillar jag också, hoppas, hoppas det kommer fler avsnitt. Nu finns mitt bidrag uppe. http://www.livingbymiriam.se/2014/02/manadens-fyra-pa-d.html

  SvaraRadera
 4. little.u du är så välkommen till Inspobanken! :)

  Det är i min saknad av Fabriken jag har startat den och hoppas att den ska växa och vara till samma glädje för både läsare och bloggare som Fabriken har varit.

  Det här ämnet “Mitt bästa inredningstips” är Inspobankens andra och det finns möjlighet att länka till sitt bidrag hela veckan på Inspobanken.se.

  Varje Söndag postar vi också Söndagsbilder.

  Välkommen!

  SvaraRadera
 5. vilken bra lista :-) Bron-jag vet vi älskade den serien!! Dansk design , stor gilla på det!! TYcker du blev supefin i håret....

  kram

  SvaraRadera
 6. Heja du! Och du, du är toksnygg. Jag ska komponera mitt eget bidrag, väntar bara på lite nya krafter. Det hoppar streptokocker mellan oss här hemma, jag ligger i halsflus soch sonen har scharlakansfeber och våra krafter är noll. Och så valde vi i den trötta morgontimmen att ha lillasyster hemma idag. Pigg som en lärka och med en hel massa spring i benen flyger hon fram här hemma. Vojne vojne. Kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Ja.. Maj Gag! Hur kunde ni missa Bron?! Tur att ni reparera ert misstag nu då. ;) Och jag är på riktigt lite avundsjuk på er som har denna sjukt spännand serie framför er.

  Och du... ack så flott jag hade tyckt att de va, om du faktiskt hade trippat runt i klackisar hemma jämt. Upp ur sängen, frukost, dusch, på klackisarna och så in till verkstan i andra rummet och jobba (är man på jobbet så är man), liksom. :D

  Tack igen för ert roliga Fyra-initiativ! Min ligger upp nu.

  SvaraRadera
 8. Fin fyra - ska genast sätta igång med min. Och du som aaningens aaningens insatt kan jag berätta att allt inte är vad det verkar - några av de 'danska' husen i Bron är faktiskt svenska ;-)

  SvaraRadera
 9. Men din dagens-bild är ju grymt härlig. Inte be om ursäkt! Fin fyra du bjuder på och vad kul att återigen få börja klura min egen fyra. Och så får jag väl erkänna att jag också missat Bron. Helt och hållet. Men nu börjar även alla som missade komma ikapp och är lika lyriska så det är väl bara att köra igång ... ska bara kolla allt annat först ... Fin Dag till Dig.

  SvaraRadera
 10. Gillar temat skarpt och nu är min fyra klar. Fortsatt skön lille-lördag!

  SvaraRadera
 11. Underbar dagens!! Bron har jag helt missat, den serien får jag nog ta mig en titt på. Mitt inlägg hittar du här:

  http://www.dendarvictoria.se/manadens-fyra/manadens-fyra-bokstaven-d/

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 12. Bron är jättebra!
  Mitt inlägg kommer på lördag!

  SvaraRadera
 13. Nu är mitt inlägg klart!
  http://tankebubblor.blogg.se/2014/february/manadens-fyra-d.html

  SvaraRadera
 14. Det är ju lite bra att se Bron lite "försent" också, nu kan ni ju dra av flera avsnitt på en gång. Det var jobbigt att vänta tills nästa söndag.

  Mina fyra finns nu på http://villanio.se/manadens-fyra/manadens-fyra-februari/

  SvaraRadera
 15. Nu har jag fått ihop en fyra inne hos mig! Härlig skidresa till dig! Kramar!

  SvaraRadera
 16. Och nu ligger min fyra uppe - häpp!
  http://blomsterochbakverk.se/2014/february/manadens-fyra-d-2.html

  SvaraRadera
 17. http://finachristina.com/bloggat/manadens-fyra-pa-d-en-bloggutmaning/ Här hittas min fyra för den här månaden. :)

  SvaraRadera
 18. Vilken fin fyra - älskar bilden på dig! :) Drömmer också om tjockt svallande hår men mitt blir tunnare och tunnare tror jag. Ska i alla fall avrunda månaden med ett besök hos frisören!

  Här är min fyra: http://photographybykarina.blogspot.se/2014/02/manadens-fyra-d.html

  Kram!

  SvaraRadera