söndag 20 oktober 2013

LONDON _ ZETTER TOWNHOUSE


Söndag. Och Fabriken har kickat igång. Underbart! 

Så jag bjuder på en glimt från min söndag i London, för ett par veckor sedan. Jag var där för att jobba & för att fira en av mina fina vänner som fyllt 40 år. Hon bjöd så generöst in på party på en härligt engelsk pub - The Green i Clerkenwell. Eftersom Maken var tvungen att spendera denna weekend på en konferens med jobbet så beslutade jag mig för att checka in på ett hotell relativt nära denna pub. Och lyckliga jag som fick rum på The Zetter Townhouse! För detta, mina damer & herrar, är kanske Londons mysigaste hotell. Bara området som det ligger i får mig att få gåshud av välbefinnande. Och jag tror kanske att många svenskar missar detta område ... och det är synd, för det ligger en mängd härliga restauranger, barer, marknader och sevärdheter i dess närhet. Att man dessutom kan ta tåget direkt till Gatwick på 40 minuter är ju klockrent.

När jag & Maken bodde i London valde vi att bo i området Angel/Islington. Jag jobbade i Canary Wharf och Maken with St Pauls Katedral. Vi möttes många sena kvällar upp utanför hans jobb och gick hem tillsammans - genom Smithsfields och via Clarkenwell. Ibland stannade vi till på någon restaurang och åt en bit mat. Så att nu gå här själv på samma gator, se folket dricka en pint på hörnet till en av de många pubar som vi drack pints på och känna London på så nära håll fick mig att känna mig yr av lycka. London har så mycket mer att erbjuda än Chelsea & Kensington ... (missförstå mig rätt här; jag gillar dessa delar av London också. För att inte tala om Notting Hills, Islington & East London. Jag gillar allt med London ~ nästan!).

Bilderna ovan - på mitt favorit hotell i London : the Zetter Townhouse - får bli mitt bidrag till söndagsbilden. Jag ska ta och boka en weekend snart - för mig & Maken. Då vill jag testa på att dricka drinkar i deras underbara lilla cocktail lounge och äta gott i deras mysiga restaurang. Bara vi två! I London.

8 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter! Kul att Fabriken är igång igen.
  Saknat dig och alla andra här :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh vilket fint hotell! Nu fick jag London-cravings, vilken tur att jag ska dit om några helger, thi hi!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt det låter! Jag tillhör den skaran som inte riktigt fastnat för London, men det var länge sen jag var där så jag vet inte jag... Lutar åt att vi ger det en ny chans i vår. :)

  SvaraRadera
 4. Vilket mysigt hotell! Pampigt och fint! Härliga Londonbilder du bjuder på, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Jöses så inspirerande, jag har suttit och studerat varenda bild i detalj! Hit ska jag absolut åka, får väl ta att det ligger i London som en ren bonus.

  SvaraRadera
 6. Ett drömhotell, en sånt jag tänker mig vara det perfekta mysiga hotellet i London! Älskar sånt här.

  xo

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt med London! Borde åka dit ofta eftersom vi har så nära från Arlanda!

  Vill dit igen och igen.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 8. Här vill jag också bo! Måste kanske boka in en tripp till London snart med andra ord...:)

  SvaraRadera