onsdag 18 september 2013

FOSSINGARNA


Som sagt sommaren har slagit om till höst! Och det är dags att trycka ner fötterna i ett par strumpor och boots igen. Jag tänker; vad fötterna älskar sommar! Att vara så där härligt solbrända, att få trampa omkring i solvarmt gräs och dingla från bryggkanten ner i salta hav. De får liksom sin naturliga peeling och omvårdnad. Så därför känns det extra viktigt nu i höst att ta hand som fötterna igen. Nu när de snart är så där vintertrötta och glåmiga. Mina blir lätt torra vintertid. 

Jag gör helst ett hemma-fot-spa. Då kan jag göra det när jag har tid. Ni vet när man tappar upp varmt vatten i ett kärl, häller i härligt badsalt som doftar av ekologiska örter. Tänker ett doftljus. Jag skrubbar mina fötter med en naturlig pimpsten. Jag har länge letat efter en bra fotkräm. Jag vill ha en som är fet och går in direkt i huden - som inte kladdar allt för mycket efteråt. Jag tänkte testa Foot Therapy från Fleur de Santé, som innehåller lugnande kamomill. Någon som testat? 

Allra helst skulle jag göra detta inlåst i ett badrum som det på bilden. Jag tror det är det finaste badrum jag någonsin sett! Jag har sparat bilden i min "bygga om stugan mapp". Vi kommer att få ett nytt badrum där. Förhoppningsvis till nästa sommar. Då vill jag att det ska se ut så här. Precis så! Då kan jag sitta där och göra mina fotbad ... 

8 kommentarer:

  1. Älskar att fila fötterna. O smörja dem innan jag kryper ner under täcket. Ska kolla upp ditt krämtips! O wow, vilket badrum!

    SvaraRadera
  2. Har du provat Burt Bee's fotkrämer ? De är helt ljuvliga, den ena med pepparmynta och den andra med kokosnöt.
    Har köpt mina i New York, men de finns numera även i Sverige. Må så gott i höstrusket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh. den måste jag testa. Jag har ju testat deras läppbalsam och gillar dem. Pepparmynta måste lukta helt ljuvligt! Så bra då, måste jag ta en runda till New York då ... :))
      Tack för tipset!

      Radera
  3. Nu blev jag sugen på ett riktigt härligt fotbad, det kanske man skulle unna sig mitt i flyttkaoset! ;-) Och sååå himla fint är det där badrummet, det hade man också kunnat tänka sig. Ha en fin kväll. Kram Elina

    SvaraRadera
  4. vilekt underbart badrum, hoppas du får ett sånt på landet! Vi renoverdae just vårt badrum i år på badet, blev jättefint, men utan badkar, får bli dopp från bryggan istället:-)! Men badrummen istan är kvar, så detta var en fin inspirationsbild.

    kram

    SvaraRadera
  5. Ja det där badrummet såg riktigt fint ut! Kan tipsa om scholls fotcreme och fotmask, har gjort underverk för mina fötter!
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  6. Har inget tips om fotkräm.
    Men en tanke på badrummet. Det är intebra att ha fönster vid badkaret/duschen. Stor risk för vattenskador på fönstret. Vi har så hemma i huset och nu när vi bygger om måste det dit en extra glasskiva som skyddar fönstret.
    Så kan man undvika att ha fönstret precis vid badkaret är det en stor fördel.

    SvaraRadera