måndag 12 augusti 2013

EN DAGS-UTFLYKT


En av de gånger som min syster med familj kom och hälsade på oss ute på vår ö i somras bestämde vi oss för att åka ut till en annan ö - lite längre ut, testa nya båten lite granna. Det visade sig bli en galet fin sommar-dag! Vi hamnade på Rödlöga. Vi har bara varit där en gång tidigare och då var allt lite upp och ner för oss (inget vi pratar om här hemma, ett litet grund bara ... *ler*). Och denna lilla ö. Va! Så väldigt mysigt. En sån där riktig skärgårds-ö. På riktigt! Vi hade matsäck med oss och handlade det sista i den lilla lanthandeln. Som vi sedan intog på en len klippa mitt i 'byn'. Och barnen gungade i gungorna som hänger där i träden, så stora & mäktiga där mitt bland alla små söta röda hus.

På vägen hem stannade vi på en liten kobbe mitt ute till havs, för att bada och flyga drake. Och fika så klart. De små kusinerna klättrade på stenarna och vi satt där och suckade och sa: "herre gud vad vi har det bra! det är så här man ska ha det när man har det som sämst" ... hahaha!


Denna skärgård alltså! För mig betyder den så mycket. Jag andas så mycket lugnare och det är som ett annat liv. Ett liv fullt av så många vackra saker. Min familj i fullkomlig harmoni (tro det eller ej, men det är sant - det är få gånger som 'det bara flyter på' som de när vi är i ute med båten i skärgården), den vackra naturen (karga klippor och lena hav på en och samma gång - stor respekt) och en så luften (jag andas lätt) ... Aaaah! Jag är så glad att mina barn får uppleva detta, varje sommar. Och jag hoppas att vi skänker dem vackra minnen som de sedan kan plocka fram längre fram i livet.

Imorgon bär det alltså av in mot stan, efter en och en halv månad här ute. 
Med blandade känslor. Verkligen! 

2 kommentarer:

 1. Ja det var en riktigt bra dag/helg det där. Åh vad kul att ni kommer hem imorgon. Puss syster löken

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilka fanatstiska bilder!! Ja visst är skärgården fanatstisk, det är ofta nyp i armen -känsla:-) vi har också ynnesten att ha ett ställe i skärgården...och du skriver så bra tycker jag hurd et är (du är alltid galen bra på att sätta fingret på saker med ord:-)) harmoni och att skapa minnen!

  kram

  Hoppas du känner att det är ok när du kommer hem, ganska mysigt att komma hem till bästa stadsdelen tyckte jag:-)

  SvaraRadera