torsdag 13 juni 2013

MÖNSTER MÖNSTER · JAG BLIR YR


Mönster. Dagens tema i Fabriken. Jag älskar mönster, vackra mönster. Men det är en slags hat-kärlek. För jag blir liksom lite yr av för mycket mönster. Jag måste ha en lugn och ren bas och så en klick färg & mönster till det. När jag sätter samman dem så här på en och samma bild blir det så mycket så jag nästan mår dåligt. Hahaha! men var för sig är de vackra, eller hur!

Men mönster behöver ju inte bara vara en hög med vackra färg- och mönster-kombinationer. Det kan ju vara vackra typsnitt som formar mönster, ett flätat smycke med pärlor som bildar ett mönster, ett grässtrå vars små yviga 'saker' bildar ett mönster eller en silverkedja som så vackert blir ett mönster av sina ihopsatta öglor. Allra vackrast tycker jag det är med en vit bakgrund med vackra knappt synliga mönster på. Och gärna en klicka rosa. Så klart!

Jag fick snabbt som sjutton lägga tillbaka alla mönstrade saker på sin plats. Byxorna åkte på igen och leo-scarfen in i lådan. Lite aesop på händerna, locket på doftetljuset på. Och ramen upp på hyllan. Nu är mönster-friden återställd!
 

4 kommentarer:

 1. Håller med dig fullständigt! Tycker också om mönster, gärna till en enkel bas. Tycker det är svårt att blanda olika mönster, kanske är det bara jag inte som inte har öga för det för den del lyckas ju få till det så himla bra med en massa mönster...

  SvaraRadera
 2. Haha! Du är rolig du... men du har rätt, man blir allt lite yr av alla mönster. Men snygga är dom. Hela bunten, fast kanske lite mer var för sig. :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, det kan bli för mycket av det goda när allt hamnar på samma ställe.

  SvaraRadera
 4. Känner precis som du - älskar mönster men måste ha en lugn bakgrund FAST jag önskar jag kunde blanda hej-vilt för det är ju våldsamt snyggt när man ser så här på bild. Vi får väl öva vidare ;-)

  SvaraRadera