söndag 12 maj 2013

PATATAS BRAVAS


Jag gillar att laga mat. Oftast skjuter jag lite från höften och improviserar. Alltid med råvaror så ekologiska och så 'rena' som möjligt. Tyvärr är utbudet i Sverige inte det största ännu och dessvärre köper för få de ekologiska grönsakerna/frukterna så de hinner ligga och bli fula på hyllan. Sedan när det kommer till mat är jag lite som ett barn. Jag vill helst ha rena smaker och allt uppdelat på tallriken, så att jag själv får välja att mixa ihop maten.

När vi är i stugan är det extra roligt att laga mat. Man har oftast mer tid och så tänker vi oftast ut måltiderna tillsammans. Nu i helgen valdes grillad lax (som vi grillade i folie med smör, citron, havssalt & timjan). Till den gjorde vi patatas bravas (färskpotatis 'kokas' i olivolja och sedan strör vi massor av havssalt på dem - efter att de runnit av på ett papper), kronärtskocka (med smält smör) och färsk sparris. En sås på turkisk yoghurt, pressad ingefära (i vitlökspressen), vitlök och havssalt. Och så gott det blev, alltihop tillsammans. Och dessa patatas bravas - alltså,  så gott det är!

Nu är det söndag och jag ska jobba ikapp. Jag hoppar nämligen in på förskolan en sväng imorgon förmiddag (så väldans passande med en jour-dag imorgon (not!).

Denna middag får bli mitt bidrag till Fabriken idag. 

7 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med potatisarna, eller allt egentligen ;-) Hur länge ska de kokas i oljan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tills de blir gyllenfärgade ... tar ca 10-15 minuter. De är galet goda. Skulle kunna äta dem dagligen ;))
      Och så sparar vi oljan som vi kokat dem i, och använder nästa gång (man kan få fylla på lite då).

      Radera
  2. Mmmmm låter hur gott som helst och då är jag ändå proppmätt just nu ;-)

    SvaraRadera
  3. Bästa potatisen. Jag har gjort i ugnen, blir inte helt samma, men ändå väldigt bra! Mycket olja bara... kram!

    SvaraRadera
  4. Åh nu blev jag hungrig. Kl 22.20. Tack för den ;)
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Blir yberhungrig. Det där med ingefära, SÅ intressant.

    SvaraRadera
  6. Vad fint, vad gott!

    Kram härliga du!

    Lotta

    SvaraRadera