måndag 22 april 2013

MOMS. SKATT. ROSENKVARTS.


Jag har haft mitt företag little.u ett tag nu. Jag har hittat mina grossister som jag vet lever upp till den höga standard & kvalité som jag önskar. Jag har lärt mig att planera och strukturera mina dagar för att få saker och ting gjorda så effektivt det går (eller, ja, det kan vi säga i alla fall). Jag har hela tiden vetat att en fantastisk och glad kundservice är viktigt för mig (en önskan om att alla little.u kunder ska vara glada och nöjda kunder). Och jag har lärt mig att göra min egen bokföring (jamen, det är ju inte klokt - jag liksom!). Men när det kommer till det här med skatter, moms och skatteverket så fladdrar mitt hjärta. Orosmoln. Lite skräck! Jag läser och försöker förstå, göra allt så rätt det går. Men skjuter det gärna långt framför mig. Det är ju smycken som jag brinner för! Men så när Skatteverket erbjuder kurser i ämnet anmälde jag och min väninna oss till en av dem och gick dit idag. Och herre min ge vad det är mycket att tänka på. Men vad kul det är att kunna en gnutta till ... en liten gnutta i alla fall!

Nu ska jag jobba undan lite och sedan pysa ner i soffan med en Ben & Jerry Vermonster och spendera lite tid med Sherlock Holmes ...

Armbandet ovan beställde min farfar till min farmor då hon fyllde år i början av vars. Hans beställning löd: "rosa ska det vara, för det gillar farmor!". De är 86 och snart 90 år. Kärlek!

7 kommentarer:

 1. Ja, det verkar vara en djungel av skatt, moms och annat att hålla reda på. Så jag skjuter det framför mig ett tag till ;-)

  SvaraRadera
 2. Usch ja det är inte lätt att hålla reda på allt, har själv också varit egen i omgångar så jag vet vad du menar. Men du armbandet, vad du är duktig! Kan tänka mig att din farmor blev glad för en så personlig present.

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är! Jag är så himla bra på att bara skjuta över det på min man... skärpning på mig...
  Ha en bra dag. Dina smycken är fantastiska!

  SvaraRadera
 4. Jag är expert på att skjuta allt det där tråkiga med bokföring, moms och skatt framför mig...men tillslut måste man ju ta tag i det! Fast just nu lockar trädgården mer på en...:)

  SvaraRadera
 5. Heja dig! Ett steg i taget. Snart kan vi ALLT :)

  Och gulle din farmor & farfar. Så fint!

  SvaraRadera
 6. Fint med din farföräldrar. Lycka för dig att ha dem kvar! Jag hade det länge... men nu - saknad <3
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 7. Hojta till om du behöver hjälp. Jag sitter på en bra kontakt och han är grym på skatt och att förklara så att man förstår. Bland annat :)

  SvaraRadera