lördag 5 januari 2013

DE DAGAR SOM PASSERAR VARJE DAG ÄR JU FAKTISKT LIVET .Ett liv slocknade i höstas. Ett liv som absolut inte levt färdigt. Som inte ens kommit halvvägs i livet. Så mycket sorg. Så mycket smärta. Så många frågor. Så omskakande. Så väldigt nära. Mig.
Men nu ...

... nu har jag lärt mig att de dagar som passerar mig varje dag är ju faktiskt livet. Här och nu. På riktigt. Det är varken då eller sen. Det är NU. Ibland behöver man skakas om rejält. Som jag just gjort. Vakna upp och inse att det är jag själv som bestämmer över mitt liv. Och att jag faktiskt kan påverka det  genom 'rätt' inställning. En så in i bängens positiv inställning. Känna stor tacksamhet. För det lilla ibland. Det större & ofattbara andra gånger. Men alltid tacksamhet för livet.

Så jag har bestämt mig att NU är NU, inte då och inte sen. NU. Men ingen har sagt att det är lätt. Näe, det har ingen sagt (inte jag heller). Men man måste försöka. Man måste anstränga sig. Massvis. Alltid! Och inte gå och förvänta sig något, av någon. Vi måste göra det själva. Helt själva. Och ibland hjälper det med att le lite mer och lite oftare.

Så nu är jag redo att leva i nuet. I stunden. Och jag är tacksam. För väldigt mycket. Och har lovat mig själv att vara snäll mot mig själv.

Så. Nu önskar jag en härlig lördag ...
 

8 kommentarer:

 1. Jag tänker mycket på det här! Det är verkligen bara här och nu, även om det är skönt att drömma iväg lite också. Men det behövs så lite för att man ska inse, this is it. De val vi gör, vad vi säger till varandra, det vi prioriterar. I stor och i smått. Att vara långt borta från många som man älskar och saknar spetsar till den här känslan. Ofta.

  Härligt och bra med en positiv inställning, och vara snäll mot sig själv och njuta av NU :-)


  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Så fint skrivet! Man ska verkligen inte ta livet för givet...

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har tampats med dessa frågor och denna inställning hela sista året. Det är så viktigt att inse att det här och nu som gäller och att vi faktiskt är ansvariga för våra egna liv och att det gäller att uppskatta det och DE som verkligen betyder något i långa loppet. Inget kommer gratis, inget serveras på silverbrickor och ingen tackar en för att man offrar sig och kastar bort sina drömmar och ambitioner. Nä, det är så viktigt det här. Men så mycket svårare att ta till handling än att bara tänka. Men bara man är på väg, siktar högt så kommer man åtminstone längre än om man inte vågar alls.

  Stort lycka till och kram till dig.

  SvaraRadera
 4. Det är ju synd att det ska måsta hända något så väldigt ledsamt för att vi ska inse vad som är viktigt.

  SvaraRadera
 5. Amen!

  Ulrika for president.

  Behöver jag säga något mer? Jag vill verkligen bli bättre på att fånga den där jäkla dagen. Det finns ju liksom inget viktigare. Inte överhuvudtaget. Jag tycker du verkar bra på det. Nu inte sen. Och vara snäll mot dig själv. Men det är viktigt. As-viktigt, som lilla Ester skulle säga. Hu!

  Kram

  SvaraRadera

 6. This is a very useful article for the readers, especially for me

  SvaraRadera