torsdag 27 december 2012

SETTING THE TABLE

Idag är temat inne på Fabriken Dukning [setting the table].
Eftersom jag själv är på resande fot nu under julveckan känns det som en lätt bortförklaring att inte visa några bilder på min egen dukning. MEN ska sanningen fram så är jag värdelös på att duka extra inför en måltid. Haha! Lite bekväm. Och samtidigt förvånar jag mig själv här, för jag älskar ju det visionella. Jag älskar att gå på amerikanska Anthropologie och bara njuta av alla vackra saker som de så vackert plockat ihop till vackra dukningar.

Jag dukar alltid väldigt basic här hemma. Vill låta porslin, bestick och glas få synas. Jag är ganska 'picky' och gillar det raka och det enkla. Som vita tallrikar, rostfria Hackman bestick och härliga Iitala glas. Enkelt vikta linneservetter. Raka linjer. Och materialet är viktigt. Genuint.

MEN i stugan är allt tvärtemot. Det är vackra tallrickar från Rörstrand (ju fler rosor & ju fler guldkrussiduller, desto bättre), det är en mishmash av loppis kristall-glas i olika storlekar och former, silverbestick som sparats sedan jag var liten, som Maken ärvt & som fyndats på loppis. Det är servetter med mormors gamla brodyr på. Det är mer är mer.


Men alltid blommor. Massor av tända ljus. Och gärna härliga vänner runt bordet. Och så maten som får stå i fokus. Både här hemma i stan och i stugan.


Sist jag var i London så stod jag och höll i dessa underbara tallrikar. Och de här. Hur fina! Vill ha! Massor av dem, att välja och vraka mellan. 

+

Och för att få till lite bilder i det här inlägget, så har jag valt att visa detaljer i dukningen som jag själv tycker är viktiga. Och som jag hoppas kan inspirera er.

Som de här små underbara guldfärgade kaninerna som används som placeringshållare. Här hittar ni hur man gör dem.

Alltid vackra blommor. Jag handlar ofta ett fång av olika blommor på Hötorget som jag sedan binder samman till vackra buketter. Billigt och väldigt stämningsfullt.

Varför inte en batteridriven ljusslinga mellan alla ljus, blommor och glas på bordet.

Och ibland är det enkla bara det vackraste. Som en frukost vid havet! [de kan de på Kinfolk ... ]

+

Så ni som inte vet hur er nyårsdukning ska se ut, in på Fabriken och kika runt. Kanske kan det t o m få mig att bli bättre på att duka, och inte slöa till det så ... *ler*

6 kommentarer:

 1. Herre Gud, heter det setting the table!?? Gulp! I så fall föll jag i svenne-banan-domstolen för att tro att jag kan slänga mig med utländska ord utan att ha den blekaste koll. Skyldig!

  De där guldkaninerna, vill ha! Ska göra. Direkt upp på 2013 års todo-list. Kanske redan i januari. Hugz

  SvaraRadera
 2. Vi dukar lika ;)

  Så fina bilder, gillar massor!


  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad fina de där små lyktorna av tidningspapper ser ut!

  SvaraRadera
 4. Jag skulle kommentera här inne men fastnade på Anthropologie och blev liksom fast där ;) Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Vad fint! Oj vilka underbara kaniner, sånna vill jag ha:)
  God Fortsättning!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 6. Åh så många fina idéer - härligt! Gillar verkligen bilden med ljusslingan och ja Kinfolk, så himla inspirerande. Anthropologie vågar jag nästan inte klicka mig in på längre...

  Kram!

  SvaraRadera