söndag 7 oktober 2012

TIDEN TILLSAMMANS MED BARNEN


Idag är det söndag. Och jag tillbringar tid med mina barn. Finns det något bättre? För mig, nej! Men det är en fin balansgång det där - med att fördela tiden med och utan sina barn. Jag har alltid spenderat väldigt mycket tid med mina barn. Haft förmånen (!) att ha dem hemma länge innan de började förskolan. Och jag har älskat varenda sekund. Varenda. Det är sant. (och believe me, jag har analyserat det massvis då det ofta ifrågasatts.) Jag njuter massvis när jag har egentid. Vuxentid. Tid utan barnen. När jag kan andas och bara vara. Stunderna är få och korta, men ofta väldigt effektiva. Och jag njuter desto mer.
+

Sådant funderar jag över idag, denna söndag. Och tycker kanske att bilden ovan symboliserar detta! En bil bland mammas lövtunna, vikna silkespapper. "Men mamma, måste du sitta med ditt! Ska vi köra rally!" Vi är just hemkomna från filmen "Hotel Transylvania", Nils & jag. Och kanske är den tiden den allra bästa - när vi har kul båda två - vuxen och barn. Och har det tillsammans. Så är det nog!

Nu ska jag surfa in på Fabriken och inspireras. Se vad andra gör denna söndag. Sedan ska jag ta tag i barnens kläder. Jippi! (not). Men kanske upptäcker jag att de behöver något nytt då *ler*.

 

4 kommentarer:

 1. Låter som en helt perfekt dag.
  Bakade din äppelpaj till festen vi hade igår och ville bara säga att det var strykande åtgång på den. En av de godaste jag ätit, löd kommentarerna. Tack för receptet.

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra en mamma med vädldigt lika "hemmamedbarntankar". Då vi flyttat så mkt och J arbetat som han gjort har jag varit hemma med S, men kunnat köra Amerikana vid sidan om, och jag har väldigt lite mamma-egen-tid, men all tiden spenderat med S är det allra bästa och min egen lilla tid, är underbar den med, och precis som du så får jag många frågor och sedan några till om hur vi har bestämt att ha det - alltid ganska intressant, då jag aldrig ifrågasätter hur andra har gjort hemma hos sig... men det är en annan historia. Kanske någon gång på en momsnightout i Stockholm och lite rosé på det! haha! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i dina ord. Fint inlägg. Funderar i dina banor. Ha en fin kväll med barnkläderna! Jag är precis klar med mitt. Klädpåsen som ska släpas tillbaka till dagis imorgon är packad och tvätten klar. Nu fin bloggläsning!

  SvaraRadera
 4. Gillar din bild skarpt! Både bokstavligen och symboliskt. Som en röd racerbil bland rosa silkepapper. Eller tvärtom. Sådan vill jag vara. :)

  /helena

  (och så bra att du tillhör de där kloka mammorna som kommer ihåg att ha mycket kul ihop med barnen!)

  SvaraRadera