onsdag 17 oktober 2012

HEMMA PÅ VÅR GÅRD


Vi bor mitt i den stora, stora staden. Med två barn.
I det kvarter som vi bor är de flesta husen gamla, från sekelskiftet. Det är vackra hus med stukaturer och putsade fasader. Det var här Karlsson på taket bodde. På hustaken. Då får ni en bild framför er hur vårt kvarter ser ut. Ibland brottas jag med tankarna om att låta barnen växa upp här, mitt i en stor stad. Jag som själv kommer från en liten stad. Som bott i hus och som sprungit som en tok bland grönområden och cyklat långt på cykelstigar. Men allt som oftast trivs vi väldigt, väldigt bra här. Både vi och barnen. Och precis utanför dörren har vi två väldigt vackra gårdar, gröna & sköna. Den större gården (mellan våra båda hus) gjordes om förra sommaren till en riktigt vacker oas, med 'egna små rum' skapade av växter och betong. Och med en härlig gräsmatta som täcker hela gården, som barnen älskar att leka på.

Bilderna ovan är från vår bakre gård, den utanför vårt köksfönster. Nu på hösten är den japanska lönnen vingbenved (tack katarina!fantastisk. Så varm & vacker. Och de rosa löven. Men nu börjar de trilla. Och snart är vintern här. Det är kallt nu. Brrr ...


5 kommentarer:

 1. Karlsson På Takets kvarter....min favorit! Så fina bilder.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så länge man trivs spelar det ingen roll var man bor.
  Det är när man vantrivs man ska flytta på sig. Ni kan ju också åka ut på landet. Så barnen får ju sin dos i alla fall ;-)

  SvaraRadera
 3. ja visst är det fina kvarter vi bor i:-) älskar Vasastan...har tänkt som su ibland men vi har verkligen landat i att det är toppen att bo istan kombinerat med ett landställe (som vi har turen att ha i skärgården) det blir det bästa av två världar! Det finns alltid för och nackdelar med allt, har ofta fått försvara varför och hur kan ni bo i stan med barn. Men med tre barn (äldsta i gymnasiet, så ser jag shit så bar det varit och så många fördelar det finns) en gräsplätt och liv i hus innebär inte helt självklart attd et är bättre för barn enligt min åsikt!

  träden ser underbara ut, njut!

  Ha en toppenhelg!!

  SvaraRadera
 4. Väldigt fina bilder! Ville bara tipsa om att det är en vingbenved på bilderna, inte japansk lönn... men jag kanske missförstod dig! :-) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Katarina . tack, jvad bra att du vet vad det är för träd. vi trodde det var en japansk lönn, men jag var tveksam eftersom jag googlat och tyckt att löven är lite annorlunda - nu vet jag alltså! trevlig helg. ulrika

  SvaraRadera