torsdag 18 oktober 2012

DIY | FABRIKEN

'In my mind' är jag en DIY:are utan dess like. Jag tänker ofta, ofta att : "det där kan jag göra själv!". Må vara vad-som-helst. Det kan vara en superfin svarvad ljusstake i trä som jag behöver (ja, jag har ju en egen svarv i garaget) eller en nypressad juice (jag ska bara köpa maskinen). För i tanken kan jag det! Och inför dessa DIY-projekt sparar jag på mig "bra-att-ha-saker" som sparas både här och där (till min mans stora förtret). Jag har massvis med bra-att-ha-till-olika-projekt-saker.

Jag DIY:ar mest då vi vill ha något som är lite mer personligt. Ibland kommer barnen hem och önskar vara en figur i lucia-tåget - och så går man bananas, all in. Som den här snögubbe-dräkten. Och de här cupcake:sen till rymdkalaset. Och så gör jag alltid mina julkort själv. Och mina smycken (hahaha, men det vet ni ju).
+

För evigheters evigheter sedan köpte jag textilfärg, så att barnen skulle få göra sina egna t-shirts. Jaha. Det blev en gång och ingen mer. Och barnen bar de där t-shirtsen till de trillade itu, så stolta var de över sina egen-tillverkade tröjor. Men så för lite sedan undrade Nils var hans färg till tröjor var? Jag plockade fram dem ... och hann pyssla lite med det själv. Tror kanske att liten Bus kommer bli glad över sin tröja. Även om han kommer rynka hela sitt söta lilla ansikte och säga: "jag är inget monster!"Men jooo; ett LITET ÄLSKAT MONSTER! 


Vill man inspireras och DIY:a själv där hemma så kika in på Fabriken idag. Massvis med inspiration.

10 kommentarer:

 1. Men hallå...! Rymd-cupcakesem är ju underbara! Jag har en unge här hemma som redan planerar för sitt 5-årskalas med rymdtema (juni 2013) och då ska jag definitivt komma ihåg det här!

  SvaraRadera
 2. Haha! Snögubbedräkten var ju bedårande! :)

  SvaraRadera
 3. @petra : hihihi, visst är de kul. de råkade bara bli så eftersom det blev lite fel :) men de blev ju galna aliens och därmed ritkigt roliga. :)

  @enlångblondin : hahaha. och den gav mig mycket huvudvärk. också!

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt att pyssla med barnens tröjor:)

  Första gången jag tittar in här. vilken fin blogg du har:)

  SvaraRadera
 5. Tröjor har jag också tänk göra, men än så länge bara en tanke alltså ;-)

  SvaraRadera
 6. All in! Bananas! Göra-det-lite-för-mycket, så kul att vi är lika där. Det kanske är en diy-kväll med bubbel vi ska ha nästa gång vi ses ;)

  SvaraRadera
 7. Åh så fint! Och banne mig, det var ju länge sen stämplarna fick komma fram. Nu plockar jag fram dom igen! Tack för inspirationen :)

  SvaraRadera
 8. Alltså dina aliens, och jag som älskar mormors-tänder!! Då är allt bra påhittig du. Och snygga bilder, egna tshirts måste jag göra med E. Dessutom älskar hon bokstäver, fast bara vissa.

  Det där med bubbel/DIY-kväll låter bra. I'm in. Kram

  SvaraRadera
 9. Åh, vad fint! Jag tänker också att "det där kan jag göra själv", tyvärr är det bara kanske på ett ungefär ca 3% som blir av för mig;)

  Ha en härlig fredag!

  SvaraRadera
 10. Tack för fin inspiration, detta måste jag testa! :)

  SvaraRadera