måndag 10 september 2012

DAMEJEANNESJag har länge letat efter stora glasbuteljer, så kallade Damejeanne. I brunt, grönt och klart glas. Jag vill ha massor av dem. Jag älskar glas. Tycker att det är så vackert. Speciellt handblåst glas. De jag hittat har dock kostat en hel del. De har ju till och med börjat nytillverkas (tror bl a House Doctor har en). Jag minns att både mamma & farmor hade dem när jag var liten. Men tyvärr är de long gone. Min mamma skrattade lite åt mig när jag bad henne leta efter dem och sa att jag vill börja samla på dem. Men så har hon sina kontakter. Och whips! I helgen stod 2 fina damejeanne här hemma. För 50-lappen styck. Tack mamma! Älskar dem. (obs. plastkorken ska bort så fort den bruna är tvättade invändigt). Nu ska jag bara ut och hitta en härlig gren att sätta i dem ... Se så fin inspiration jag hittade samlad här.

8 kommentarer:

 1. Finfina! Och mycket roligare med loppisfyndade än nytillverkade ju!

  SvaraRadera
 2. Senast idag när jag var ute på min inspirationsrunda, du vet var, tänkte jag på att det måste vara den grej som varierar mest i pris. Jag köpte en för 70,- (maken tyckte det var jäättedyrt..) på loppis med bryggeriets logga på i somras och såg en typ likadan på Room för 2000,- (bild med prislapp sms:ades genast till maken!). Vem betalar det!?

  SvaraRadera
 3. Men du, den gröna var ju sjukt snygg!! Kan tänka mig en sån jag med... Nu vill jag ut och leta ;)

  Ha en fin dag! kram

  SvaraRadera
 4. Ååå så fina!!! Blir ju superfint det där!

  SvaraRadera
 5. Först och främst: nu har jag mitt armband!!! Älskar det. Så fint. Stolt är jag, som har ett lilla.u med silverkulor. Tack!! Paketet var som alltid det finaste jag kan tänka mig <3

  Ler stort när jag ser damejeannebilderna. Jag är uppvuxen med modellen längst ner! Vinproduktion i källaren. Jag tror det är dax för en damejeanne igen ;)

  Kram!!!

  SvaraRadera
 6. Riktigt fina och dom går verkligen under kategorin fynd!

  Ha en bra dag finaste lilla u! Kram

  SvaraRadera
 7. Så himla fina, hoppas att ingen springer in i dem bara! :-) Korgen är också superfin. Kram Elina

  SvaraRadera
 8. 17 dörrar: Jamenvisst är det galet hur stor skillnad det är på prislappen. Jag stannade till vid vårt färjeläger (ja, alltså där ligger en antik/loppis-lada) och frågade om de hade damejeannes - japp, nästa helg skulle de ha dem hemma. Och vad kostar de hann jag tack och lov fråga; 1500 sek styck!!! Va? Nämen då letar jag nog vidare. Galet ju!

  Lotta; hahaha ... dags att börja brygga vin, eller?
  Min farmor som såg dem undrade om det var nyponvin jag skulle göra i dem. Näpp! För det fick jag smaka hos dem när jag var liten och uff & fy! räv!

  Mariaemb: VERKLIGEN fynd. 50 pix liksom. För allt det glaset! I like!

  Elina. Ja jag fasar för att killarna ska springa in i den stora bruna. Men jag tror den håller för ganska mycket. Den grön lite mindre står i vårt vardagsrumsfönster ... så fin när ljuset skiner igenom det buckliga glaset!

  SvaraRadera