söndag 5 augusti 2012

EKOLOGISK TRÄDGÅRD


Igår åkte vi till en ekologisk trägård på ön. Äntligen! För vi har tänkt åka dit så många gånger men aldrig kommit iväg. Och herre gud vilken härlig ekologisk trädgård! Så mycket grönsaker (allt odlat där), färska ägg (om man kommer tidigt på dagen), fårskinn och vackra buketter av blommor efter säsong. Tror man kan plocka majs också då det är säsong.

Den här lördagen var det ridning för barn. Så fina islandshästar. Och barnen red varsitt varv. Lite smått skeptiska, men också aningen rädda. Men väldigt nöjda när de väl hade gjort det. Dessutom mötte vi upp Moroten med barn där. Så det blev lek & stoj.

Vi kom hem med en hel korg med färska grönsaker och vi kommer så klart åka tillbaka snart. Är sugen på ett stort härligt fårskinn (till!)! Vilken lyx att ha en så fin ekologisk gård på nära håll att åka till ..   Och nästa gång får vi gå upp tidigt så vi får med oss de nyvärpta äggen hem.

7 kommentarer:

 1. Guldgruva!!! På er ö - fab!

  UNDERBART!!

  Jag har hittat en skatt nära oss...oj oj...tuppar, kossor, grönsaker som ingen av oss sett tidigare. Lycka!

  Sitter just nu på ett australiensiskt skinn, vill ha mer. Bring them on!

  Nästa gång blir det ägg ;)

  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Kanon, låter perfekt! Var på ön ligger den och namn?

  SvaraRadera
 3. Amelie: http://www.sundvikstradgard.se/

  SvaraRadera
 4. Vad härligt. Det är så mysigt att hitta såna ställen och att kunna köpa ekologiskt och bra produkter. Känns alltid roligare..
  Vilken underbar sommar ni har på er ö.
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 5. Låter fantastiskt! Njut njut njut av fortsatt semesterliv!!

  Hör av dig när du är tillbakai stan och sugen på kaffe!! Läste ett inlägg hos dig att du varit i San Diego ett år, vi håller på att boka boende där och skulle vara guld med lite råd..

  Kram Lina

  SvaraRadera
 6. så där fina är inte mina bolltistlar.. lite besviken på dem, men de kanske är finare nästa år.. Men solhattarna gav valuta för pengarna, många blommor från varje planta! Vajar så fint i vinden. Nu ska jag försöka mig på höstanemoner, även om man egentligen ska plantera dem på våren..
  Kram

  SvaraRadera
 7. thanks for sharing..

  SvaraRadera