måndag 6 augusti 2012

6 · MIN FAVORITPLATS


Dagens fotoutmaning · 6 · min favoritplats.

... och då skulle jag ju så klart kunnat visa den här platsen - där jag tankar så mycket energi om sommaren att jag nästan storknar. Och njuter så jag trillar baklänges.

Men den absoluta favoritplatsen året runt? 
Ser ni soffan · där i vårt vardagsrum i stan · det är min favoritplats. Det är platsen som jag skulle välja om en psykolog bad mig tänka mig en trygg plats att visualisera mig själv på då jag går igenom allt det otäcka som kan ha hänt mig (så arbetar man vid krishantering · jag vet för jag gjorde det för cirka 12 år sedan). Där landar jag varje kväll. Och efter hur mycket stoj & stim om dagarna så känner jag mig hemma och trygg där. Att ha en plats som känns trygg är viktigt. En plats där man kan minnas. En plats där man kan andas. En plats som jag kan återvända till och ibland kan se bakom ögonlocken när man behöver känna sig trygg. 

I denna soffa umgås jag med mina barn. Med min Make. Med nära & kära. När barnen var nyfödda kändes det som om man 'bodde' i den där soffan. Så gott som varje kväll landar jag i denna soffa. En stund innan jag ska sova. Andas lite. Kanske bara slappar. Och pratar lite med Maken (om han är hemma). Kanske jobbar jag en stund i den. Trär pärlor, knyter tråd. Barnen sitter där och äter sin frukost. Och det är där de sitter det sista de gör innan de ska gå och lägga sig, för att kramas lite & borsta tänderna. Landa lite. I vår soffa.

Och nu ska den bytas ut. Till en ny snajdigare variant. Så kanske är det inte soffan som gör det. Men ... i alla fall den där platsen. Och taklampan, fy! Den ryker på störten då jag kommer hem. 

3 kommentarer:

 1. Du känns så klok, gillar verkligen din blogg och vet varför; det är så himla ofta du skriver något tänkvärt och inspirerande som idag! Det får mig att fundera och tänka, inte många bloggar som gör det. Fortsätt länge länge med din blogg:) å soffan och rummet ser supersnyggt ut, du får lägga upp bild på förändringen sen!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Soffan är underbar!! Vill dyka ner i den ;)

  Hela rummet är härligt ju!


  Och så tycker Amelie och jag lika.

  Tycker du en pärla som skriver så fint. Blev jätteglad för det du skrev på min blogg <3

  xx

  SvaraRadera
 3. Fint. Verkligen fint. Både text och bild. Blir lite sugen på att se mer av tavlan, och veta mer om krishanteringen. Och den stackars lampan, den är väl inte så tokig?!

  SvaraRadera