torsdag 19 juli 2012

VACKRA MOLN


Förra veckan åkte vi ut till en ö, lite längre ut - på öppet hav. Där kan man - om man har stor tur - se sälar. Ja, på riktigt. Sälar. De finns även inne i vår vik vid enstaka tillfällen. Väldigt enstaka. Vi gjorde det till ett säl-safari. Barnen var väldigt uppspelta.

Vi åkte ut, solen sken och det såg ut att vara en härlig klipp-dag. När vi precis hittat ett fint ställe på den karga ön blickade vi in mot land och såg mörk himmel. Väldigt mörk. Och stora moln. Så kom ett text från våra grannar om ösregn och åska på fastlandet. (tvätten! var min första tanke, hahaha). Ute hos oss sken solen från en klarblå himmel. Vi stannade ett tag, sedan vågade vi inte längre. Tänk om vi skulle bli fast där ute i åska & regn, liksom. I en liten båt - på öppet hav. Då är man inte så kaxig. Väldig mäktig himmel. Blått, svart, vita fluffiga moln. Och så solen som sken igenom. Vi packade ihop oss. Satte oss i båten. Kändes lite snörpligt.

Då sprack det upp. Vi gjorde helomvändning och njöt hela dagen av sol. Karga klippor. Vackert hav. Och bullar. Mmmm ...

Jag och barnen är tillbaka på ön. Älskar't! ÄLSKAR'T!
6 kommentarer:

 1. Säl-safari <3

  Vad bra att ni kunde vända om igen och fortsätta njuta på klipporna!
  Svensk sommar är oslagbar.
  Saknar't!!!!

  SvaraRadera
 2. Stort. Mäktigt. Underbara sommar! O shitpommfritt vad snygg du är!

  SvaraRadera
 3. Säl, coolt! Jag har sett delfin (i Grekland) och snacka om uppspelt. Ni ser ut att ha det ljuvligt, högsommarhimmel.

  Sv: kappahl kan förvåna. Det har ofta varit deras baby-serie newbie som fått mig att gå dit (de är bedårande!) men just nu såg jag halsbandet i en tidning. I klädväg för dam säger jag; tummen neeer!

  SvaraRadera
 4. men så vackert, naturen slår allt. fast tur ni vände om kanske. här nere i skåne har det varnats för regn med efterföljande översvämningar, men för en stund sedan sprack himlen upp och var vackrare än vackrast. bara att njuta så länge det varar.
  på tal om parfym är jag som du, använder samma samma: i mitt fall Stella McCartney, tycker det är jättesvårt att hitta en ny doft, får ofta huvudvärk av nya dofter så då struntar jag i att prova. synd, hade gärna testat någon ny.

  SvaraRadera
 5. Åh fina U, ni verkar ha en riktig oas där ute på era öar. Underbara bilder både här och på Instagram.
  Kram Jannike

  SvaraRadera