onsdag 18 juli 2012

PULP


Vet ni. Jag har under ca 20 års tid använt typ EN parfym Cliniques Aromatics Elexir. Jag vet, det är en riktig 'tant-parfym'. När jag träffar en del vänner undrar de varför de känner igen min doft och utbrister till slut: "jamen, nu vet jag. det är ju min mammas doft!" Men den är jag!

Jag ha försökt hitta en ny doft. Under lång tid! Men jag har svårt för nya dofter. Jag måste liksom älska doften för att den ska få sitta på. Och jag kan absolut inte mixa olika dofter. Så jag kan t ex inte ha någon stark tvål, bodylotion, och sedan parfym på det. Too much dofter! Och så gillar jag att en doft bli jag liksom. Till slut känner man knappt sin parfym själv då ... man blir EN med parfymen.

Nu när jag beställde hem ljuset Carrousel från Byredo så har jag gått och sniffat på det där ljuset. Och från första stund fascinerades jag av doften. Något speciellt. Tänkte att den där doften kan göra sig bra som parfym. Men så fanns inte Carrousel som parfym. Men väl Pulp, som tydligen har samma toner. Och nu går jag och suger på om det är min nya doft! Fick ett prov. Har testat i två dagar nu. Och gillar. MEN nu undrar jag - ni som har Byredos parfymer - tycker inte ni doften försvinner snabbt? För det gillar jag inte. Vill att den ska sitta kvar hela dagen. Liksom.

5 kommentarer:

 1. Jag har haft La Tulipe i över två år som jag tokgillar. Har sedan en månad tillbaka även Pulp. Tycker att den på mig ändrar doft under dagen. Men det är svårt att avgöra på sig själv tycker jag. I jmf med La Tulipe tycker jag att Pulp är lite svårare - men emellanåt mer klockren. Jaja, svårt att förklara dofter med ord! Du kan se mitt Instagramfoto med "Mina Favoriter i badrummet" ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag doftar oftast Burberry, totally hooked ;)

  MEN...ville testa nytt, gillar lite "sweet and summery". Just idag testar jag en ny och funderar om den sitter hela dagen :-)

  SvaraRadera
 3. Jag är inne på min tredje flarra Pulp. Har alltid varit en Chanel-tjej (hur coolt lät inte det?) och använt Allure, men sen fick jag Angel therry mugler av min man och började inse att det är kul att testa runt. Så tredje flaskan Pulp är väl ett bra betyg? Gillar att den doftar annorlunda!

  SvaraRadera
 4. Har Byredo Gypsy water och tycker som du ...den försvinner liksom?? Frågade faktiskt sist jag var på NK men expediten såg ut som jag var totalt utflippad...aja men du vet det doftar olika från person till person...jo jag vet det! Men slutar det dofta på vissa också? Den är alldeles fantastisk när man just sprayat på men sen ....ja vad händer?

  SvaraRadera
 5. Ett gammalt inlägg men jag snubblade över det och blev nyfiken. Sniffade på Byredos dofter igår (för femtioelfte gången) och är sugen men precis som du så vill jag att en doft ska sitta bra och kännas hela dagen. Blev det något köp och hur känns den i så fall?

  SvaraRadera