fredag 13 juli 2012

SANDHAMN | VARJE SOMMAR


Varje sommar tar vi vår Silver och drar över havet ner till Sandhamn. För att hälsa på Kalaslotta med familj, som bor där ett par veckor varje sommar. Och herre gud vad vi har saknat dem (sedan jul & nyår då vi var där). Varje år är det samma saker vi gör, börjar liksom bli rutin nu. Vi packar ihop oss i alla kappsäckar vi har (för vi glömmer alltid våra stora vattentäta väskor i stan). Vi traskar ner tidig morgon till båten. Vi tittar skeptiskt på vädret (som varje år är blåsigt och grått just denna dag). Vi kommer fram efter många vågor. Vi letar efter båtplats bland alla gigantiska båtar (och får alltid flytta den efter att någon liten bryggvakt haft åsikter om var & hur vi ska ligga). Vi kramas & kramas. Vi börjar med att lassa av våra väskor. Vi går till bageriet och äter hallongrottor (!!!), nilla-bullar & smörbullar. Vissa av oss ligger och sover i dunväst. Vi hänger vid saltvattenspoolen. Vi äter pizza. Vi dricker rosé. Vi går runt i bodarna och tittar på marina kläder. Vi äter Lottas goda mat. Vi dricker Amarone till långt in på småtimmarna.  Vi skrattar massvis. Vi snattrar ikapp. Jamen ni hör ju. Underbart. Vad det är fint med vänner som man trivs med så bra.

I år fick vi en hel del nya inslag. Bosse fick en stor murad grill över sig och vi trodde benet gått av (men han var i finfint skick efter några timmar, men med en rejäl lårkaka). Ett hus på Löken brann och det var fullt pådrag med helikopter och båtar. Vi gick (ovetandes) på Kajpartaj och öste till Nassim al Fakir och Danne Trollkarl. Vi spelade minigolf. Jag åt nilla-bulle. Och drack fin-kaffe på Monrads. Och tänka sig - det var strålande sol och inte alls storm när vi åkte hem igår eftermiddag. Bara en sån sak. Och färgen på mössorna var nya i år (orange & rosa)!

Bye bye Sandhamn och Kalaslotta med familj för denna sommar!


(lottas version av allt: här.)

4 kommentarer:

 1. Låter som kanondagar, ja förutom grillen och lårkakan. Hoppas det gick bra.
  Kram bästa!

  SvaraRadera
 2. Saknar alltid Sandhamn! Tack förs sköna pics - looooove it!!!

  Hoppas allt ok med Bosse!!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Ja, det låter som en underbar dag. Visst är det härligt när man gör precis som tidigare år, med lite nya inslag! Lårkakan kunde ni varit utan dock!
  Ha en fin dag!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Så härliga bilder! Sandhamn var ett tag sen jag åkte till, måste nog göra det i sommar. Kram Nilla

  SvaraRadera