söndag 3 juni 2012

VÅRT BARNRUMOm ni undrar varför det har varit lite tyst här idag så är det för att vi möblerar om i hela vårt hem. Barnens sängar - exakt de som syns på bilden ovan - kom (äntligen) idag! Som vi har längtat. Inspirationen fick vi från Filippa K's hem - för länge, länge sedan. Jag sparade det där magasinet (Elle Interiör 12/05) som jag satt och läste när Nils var nyfödd. Jag minns hur jag önskade att jag bodde i deras hem - det är grymt. (Fler bilder från deras hem hittar ni hos fantastiska Ulrika | Seventeendoors. Även bilden ovan är lånad härifrån). Och sedan när detta grymma hem (Elle Interiör 03/12) dök upp, med liknande barnrum, så slog vi till. Visste att det skulle blir bra hemma hos oss.


Nu ska det fixas och donas och sedan så ska ni naturligtvis få se hur vår version blir. Men det känns redan nu toppen. Och det kommer bli ett stort, ljust barnrum som Nils & Bosse får dela på. Och glädjas av. Hoppas jag.

Detta innebär att min arbetshörna får flytta på sig. Jag kan ju inte sitta och jobba när de ska sova, eller när de har vänner hemma och vill leka själva. Så även vårt sovrum håller på att genomgå en förändring. Garderober ska platsbyggas och en arbetshörna ska fixas till. Jag letar efter ett gediget men ändå nätt skrivbord. Gärna med lite ruff look och med en mängd lådor. Tips någon?

Nu ska vi svida om och käka middag på vår favorit-italienare; Döden i Grytan. Ett skönt sätt att avsluta helgen på.

Hoppas att ni har haft en riktigt bra helg (trots häll-regn) och att det blir en kanonvecka som börjar imorgon.

17 kommentarer:

 1. De där sängarna är så snygga! Ska bli roligt att få se bilder från ert rum så småningom. En undrar om madrasser- vilken typ av madrass kommer du att ha i? Jag mätte med en resårmadrass och tyckte att den kanske kom upp för mkt över kanten på sängen

  SvaraRadera
 2. Säger som kommentaren ovan: vilka snygga sängar. Blir säkert jättebra till era söner. Tänk att sparat tidningen så länge - det är en stil som håller.

  Nu längtar jag efter paket :-)

  SvaraRadera
 3. Kul att fixa om. Toppenfina och bra sängar. Ska lägga dem på minnet för framtida omfix...
  kram Jannike

  SvaraRadera
 4. Postadress Torslanda: Vi har valt resårbotten med bäddmadrass, och ja det blev aningen höga. MEN vi kände att barnen (och vi /gäster) ska kunna sova ordentligt i dem och med en ribbotten med skumgummimadrass (då blir det nästan kant i kant med sängen) så blev det för hårt att sova. Men med rätt madrasskydd (tänkte ett mörktgrått) och ett snyggt överkast så blir hela väggen som en soffa nästan på dagen.
  Och WOOOOOW vad de där 3 lådorna I varhje säng sväljer saker. Wooop, wooop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar! Ser fram emot att få se era. Kanske kan det då bli köp även hos mig. Valde bort den nu för jag var osäker på hur det skulle bli ... det blev vanliga ben och en sängkappa till istället ( tjejrum)

   Radera
 5. Rummet med atlasen är så fint. Den bilden skickade Ulrika till mig när vi skulle göra om i pojkarnas rum. Atlasen har vi, men istället för de superfina sängarna blev det en Lisa familjesäng.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Vilka snygga sängar. Var kommer de ifrån?

  SvaraRadera
 7. Åh så fint!
  Hoppas att all är bra med dig.
  Kramar tanten

  SvaraRadera
 8. MEN! Som jag har bläddrat i de där Ellenumrena, speciellt Filippa K´s hem. Alldeles alldeles underbara bilder. Jag har letat efter bilderna på sista tiden men inte orkat gräva så djupt i mina högar (envisas med att ha dem liggandes i nummerordning, urfånigt). Verkligen favoritbilder. GRATTIS till era sängköp. Hoppas på bilder i massor när de är monterade och sovklara!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Såå spännande att se hur det blev!!
  Önskar att vi hade ett stort rum till tjejerna, istället för två små. De delar ändå ett jättelitet rum..
  Och TACK för fina ord och länkar!
  Fin vecka och kram!

  SvaraRadera
 10. Kommer bli kanon!! Kul att se resultatet!

  SvaraRadera
 11. Blir nog otroligt fint!! Spännade att se sen, kul med förändringar

  SvaraRadera
 12. Jag minns också hennes hem fast man bläddrat i tusentals magasin efter det. Knepigt hur vissa hem gnager sig fast i minnet.
  Det kommer att bli så snyggt för att inte tala om praktiskt med riktiga sängar och dessutom lådor under. Du måste lova att visa bilder sen?!

  Skrattade så åt ditt inlägg. Stryka och, bränna hål på silkespapper låter som något jag också skulle kunna göra. Men don't you worry - jag är grym på att hantera brandsläckaren. En tillgång för företaget med andra ord. Dessutom är jag en hejare på att slamra när jag plockar ur diskmaskinen, är inte det en tillgång så säg!

  SvaraRadera
 13. åh nice. ska bli kul att se. så roligt!
  naw, stackars bo o dig. men han har ju kul sen, efter du gått. eller det brukar vara så.
  ang mitt infinityarmband :), så är det samma lås som knut. samma princip.
  min instagram klabbade igår o den bilden försvann o mitt svar till dig.
  strange.
  ha en fin dag nu o lycka till med allt.
  KRAM//jennifer

  SvaraRadera
 14. nope :). bara ett. klurigt va! hihi.

  SvaraRadera
 15. åh, så spännande!!
  det kommer säkert bli hur fint som helst!!!

  SvaraRadera
 16. Så fint och praktiskt! lång soffa med kompisarna på dagen och mysiga sängar med brosan på natten!
  Mina pojkar ska också dela rum i vårt nya hus men jag hade ingen bra ide för sängarna... fröens nu, tack!!

  SvaraRadera