onsdag 13 juni 2012

SKOLAVSLUTNINGIdag har vi haft skolavslutning på Nilsens skola. Han var så fin i sin manchesterkavaj, sina I dig denim jeans och ljusblå skjorta. Och efter mycket om och men låg frisyren på rätt sätt, bakåt-kammat. Hela familjen var samlad och traskade iväg till skolan. Så fort Nilsen fick se sina klasskompisar sprang han dit och satte sig. Tänk vilken lycka det är att se sin son vara så äkta glad i sina nyvunna vänner (han kom ju själv från sin förskola). Och att han sedan också gillar skolan är ett stort bonus. Vi föräldrar fick bänka oss uppe på övre våningsplanen och ljushallen var full av förväntansfulla elever och föräldrar. Och jag var så klart rörd och pirrig i magen (på tal om magen är den fortfarande inte så bra. blö). När sedan barnen sjöng den ena sången vackrare än den andra och när rektorn höll tal om sin egen skolgång, ja då var det inte lätt att hålla tillbaka tårarna. Jamen, "den blomstertid nu kommer" ... alltså, finns det en vackrare sång/psalm (och som man enbart förknippar med glädje & vackra minnen).

Efter detta (aningen långa) uppträdande så var det dags för skolans årliga procedur. Ballong-uppsläppet. Alla barnen, från alla klasser, får varsin helium-ballong och vid en given signal så släpper alla sin ballong. Så underbart vackert! Att ta del av alla ungars glada ansikten och denna magi då ballongerna fort som attan steg mot skyarna. Knallblå himmel, vita moln och massor av färgglada ballonger. (tårar igen)

Och så dags för sommarlovs-talet från Fröken F i klassrummet. Som vi har gillat denna underbara lilla fröken. Ordning & reda, raka led och ta i hand varje morgon & ett "godmorgon F!". Och hela klassen - vilken sammanhållning. Så fin. Så mycket vänskap bland alla. Jag hoppas verkligen att jag kan skriva dessa ord om några år också. För åh! (!!!) vad det betyder mycket för att skolgången ska bli bra. Rulltårta med grädde och jordgubbar (som fröknarna bakat!), kaffe & saft. Presentutdelning till fröknarna (smultronplantor & presentkort). Och så skulle vi då säga "adjö, farväl, auf wiedersehen, goodbye" till Fröken F, Fröken A & Fröken V (fröken E följer oss vidare). Och Nilsen hade själv önskat att de skulle få ett av mammas smycken - "ett sådant där halsband med en ring, ett litet hjärta och deras bokstav ska det vara mamma!". Så det gjorde mamman & packade in dem i de små rosa paketen med ett evigt TACK för ett fantastiskt första år i skolan. Så stolt över vår Nilsen. Vilket år han gjort!

Nu blir det några dagars sommarfritids, medan mamma jobbar undan saker och ting. Sedan blir det ett långt & härligt sommarlov. Med "Sommarlov" på Bollibompa varje morgon.


Ps. Jag kommer hålla öppet little.u hela sommaren. MEN med aningen längre leveranstider kanske. Och någon vecka kanske jag stänger helt. Men det berättar jag så klart då.
10 kommentarer:

 1. Halsbanden är sååå fina! Önskar mig ett eget med tjejernas bokstäver. Håller tummarna för att gubben förstår alla mina hintar annars får man snart ta saken i egna händer.

  SvaraRadera
 2. men åh så fint.
  alltihopa..
  manchesterkavajen.. den bomstertid nu kommer.. ballongerna.. och halsbanden så klart!
  vilken avslutning!!

  SvaraRadera
 3. Men du så fint. Hela alltet. Din son. Avslutningen. Nya kompisarna. Ballongerna. Hans frisyr och kavajen. Dina rosa inslagningar. Och så halsbanden. Finaste halsbanden.

  Blir toksugen på ett sånt nu. Kan man ha ett med två bokstäver i? Två cirklar liksom? Och få plats med hjärtat också?

  SvaraRadera
 4. Det är en härlig tid. Och vilka fina presenter fröknarna får!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 5. Så glada fröknarna måste ha blivit!
  Kram fina du!

  SvaraRadera
 6. Och här ligger jag och fäller tårar, haha. Så fint besrkviet och underbara bilder. Skolavslutningar är ju något helt fantastiskt. Något fullkomligt magiskt. Vad duktig han är Nilsen! Grattis till honom :)

  SvaraRadera
 7. Ballonger. Älskar!
  Och dina paket.

  Kan inte sluta att ha ditt armband. Så jag vet hur det känns, att ha något från little u.

  Skolavslutning, manchesterkavaj, rulltårta, sommarlov.

  Lycka!

  KRAM!!

  SvaraRadera
 8. Det är så himla härligt med skolavslutningar. Jag tänker att de föräldrar som väljer bort att gå på dessa, verkligen missar något magiskt.

  Vilka fina presenter :-)

  Hoppas magontet nu flugit sin kos.
  Sköt om dig

  SvaraRadera
 9. Vilka fina paket du slagit in dina fina halsband i! Hoppas de blev glada, fröknarna!!!!!
  Underbart med skolavslutning!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 10. Åh va fint!!

  Hälsningar från Camilla, Kungsbacka

  SvaraRadera