fredag 8 juni 2012

BETONGBLAD
Jag har alltid velat testa att jobba i betong. Ända sedan jag läste boken "Linnea i målarens trädgård"(tror jag det var). Där gjuter de ett betongblad genom att använda ett rabarberblad, ett stort och vackert & ådrat rabarberblad. Så de senaste somrarna har mamma och jag haft planer på att gjuta. Men så har säsongen för rabarber gått oss förbi. Eller så har vi inte haft någon cement. Eller så har det bara inte blivit av.

Men nu när vi var nere i Småland sist så tog vi tag i det. Vi åkte ut för att leta sand (till den lilla kullen som behövs). Vi åkte till Bygghandeln och köpte 25 kg fincement (ugh!). Och vi plockade stora, vackra rabarberblad. Sedan började vi! Många var de som var skeptiska. Hahaha - läs Make & Morfar! Nils och Bosse  undrade nyfiket vad vi höll  på med. Och Bosse ville mest ha sanden till en sandlåda.

Ja, nu är ju vi intenågra betonggjutare. Och inte vet vi alla dessa finesser som man borde ha tänkt på. MEN för att vara första gången som vi gjuter rabarberblad så är jag ganska nöjd. De ligger nu som stora 'fågelbad' ute på vår gröna gård. På Birgittas underbara betong-planterings-kärl, som ramar in vår egen lilla uteplats utanför vår lägenhet. Vår egna lilla oas | mitt i Stockholms innerstad. 

I sommar ska jag definitivt testa att gjuta mer i betong. Blev inspirerad av den här duktiga tjejen. Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen - i en av mina sköna stolar - och dricka en cappucino. Och sedan är det jobba, jobba, jobba idag. Och så är det fredag!


9 kommentarer:

 1. Oj så fint. Verkligen. Vackert. Och fredag ja. Hurra!

  SvaraRadera
 2. Superfint! Det är bara att våga och öva, öva. Har gjutit en gång och det var verkligen så roligt. Nu blev jag inspirerad igen. Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev, ni var ju kanonduktiga:-) Tycker betong och grönt är så himla fint!!

  SvaraRadera
 4. Näe, har Bullen tagit kort på en koblajja? tänkte jag innan jag scrollade... Hahaha, vanliga humorn där *blink* Men det blev ju superfint när blajjan torkat! Lyckliga fåglar!! Kanske funkar som beyblade-bana också?

  Ha en skön helg när det är dags! Själv har jag halvdag, sitter i mysbyxor med en god nespresso och bara en timme kvar - det är vardagslycka det!

  Pussar från Maraya

  SvaraRadera
 5. Bra gjort!
  Jag har gjort ett inlägg och tipsat om bloggare på Instagram. Hoppas det är ok. Säg till om du vill att jag ändrar!
  //Josefine Betonggruvan

  SvaraRadera
 6. Men gud! Betong. Love it. Mera betong ska det vara.

  IMPAD av bladet!! Superfint. Vill ha!

  SvaraRadera
 7. Men jisses så fint! Älskar betong. Ska vi göra et byte 5 kg rabarber mot ett betongblad? ;) Eller en tårta kanske?

  KRAM!

  SvaraRadera
 8. Så vackert betongblad! Det föll jag för... :)

  SvaraRadera
 9. Nämen, det blir ju lite pinsamt när du länkar till mig, din galning!! ;) En liten bokstav som dessutom gick sönder. Jag vill gå på kurs hos dig. Eller så kan du sälja ett färdigt blad till mig. Så himla fint.

  Kram från febernästet

  SvaraRadera