tisdag 22 maj 2012

VÄXER SÅ DET KNAKAR
Ni kanske minns att vi sådde frön för några veckor sedan. Vi har med spänning och glädje följt de små rackarna i sina växthus. Att de där ätbara blommorna skulle komma det anade jag ju, likaså pumporna. Jag var lite mer tveksam till de gula tomaterna för att inte tala om Aklejan.

Och mycket riktigt. Pumporna kom och växte så det knakade. Bosse hejade och hoppade av förtjusning över att just hans blommor ville så väl. Den ätabara krassen kom också. De gula tomaterna tog längre tid på sig men en morgon hade de puppat upp och luktade redan som en liten stickling som en hel tomat. Hurra ropade Nilsen! Hur kan bara ett så yttepyttelitet frö bli något så fint & sprött. Aklejan då? Nä. Ingenting. Och vi tröstade Nils med att det är en väldigt svårodlad blomma. Trist, ja. "Men vi kör på med något nytt i morgon." Och så vaknar vi och vad ser vi om inte små, små tunna & spröda akleja-pluttar som tittar fram ur jorden. Vilken lycka!

Hur våra Mårbacka mår - well. Kanske har de glömts bort lite i all denna iver att få våra frön att växa. Men nu är de ny-ansade och vattnade (!), så det finns hopp även för dem.

I morgon ska vi odla utomhus. Olika sorters krasse ska sås i våra planteringslådor som vi har ute på vår gård. De växer bra, är tåliga och blommar till långt in på sensommaren. Och så kan man ha dem i salladen också. Bara en sådan sak. Det gillar vi.

... och om ni inte visste det så fungerar fondue-pinnar utmärkt som växtstöd. *ler*


5 kommentarer:

 1. Härligt du! Fifina små lådor med grönt. Vi planterade minisolros ikväll i små små krukor. Lite synd att det inte börjar växa direkt bara. Kram!

  SvaraRadera
 2. Kan även tipsa om sushi-pinnar om fonduegrejerna tar slut.

  Klockan är verkligen My darling! Köpte den (också) i NY, men hade spanat på den här hemma också. Det är en Michael Kors, finns på PUB.

  Spirorna, nja, vet inte om de va, men BUS funkar och kände mig inte så blålilarosa som innan..

  SvaraRadera
 3. Så roligt att plantera och se det växa!

  Jag vill ha örter...massor!

  SvaraRadera
 4. Det är härligt att odla, spännande liksom! :-) Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är något speciellt det där med att se saker växa upp särskilt som man odlat själv! Kram Nilla

  SvaraRadera