lördag 31 december 2011

VI ROPAR :


: gott nytt år till er alla !
 { all lycka & välgång under 2012 }

och ett stort tack till er alla som hälsar på lilla.u och som skriver så fina saker. 
det är så fint att finna så härliga vänner via bloggvärlden. 
och tack för alla era pepp när det gäller little.u
det betyder så mycket. när man startar något nytt så där lite på skakande ben. 
och ni som köper mina smycken / wow : vilken lycka & stolthet! om ni bara visste vilken känsla.

så - vi ses nästa år.
det blir kul!

lite extra kärlek idag till min mamma & pappa . liten syster med man och söta lilla flisan. 
älskar er alla. mest.

fredag 30 december 2011

VÅRA DAGAR I SOHO : 1






Vi checkade in på Soho Grand och älskade hotellet från första minut. Att vi dessutom fick en suite som var stor och luftig, med egen iMac och med en otrolig utsikt gjorde ju inte saken sämre. Vi bestämde oss för att hålla ut, att vara vakna tillräckligt länge för att komma in i rätt rytm, men vid åtta tiden orkade barnen inte längre. Och inte vi heller för den delen. Helt slut. Vi sov som stockar i de sköna sängarna. Och vaknade så klart klockan fyra på morgonen dagen efter (10:00 svensk tid). Lite frukost på hotellet och så in i taxi upp till ToysRus. Där vi gick loss. Så härligt att se sina barn helt stumma. Av beundran och chock över att det finns så mycket leksaker och godis på ett och samma ställe - i typ 5 plan. Lyckliga små killar som fick välja några tidiga julklappar att leka med. Och så var vi förbi Nintendo World för att köpa 3Dspel - men kom därifrån med en liten Bowser {som är vår favorit i Mario-spelen} och ett nytt spel till vanliga Nintendo. Och så var vi så klart förbi Rockefeller Center för att spana in granen och den omtalade skridskobanan. Barnen hittade ett Pharmacy så att vi kunde köpa de supercoola vitaminerna - de som bara USA lyckas med till barn - i form av små björnar, superheroes och Cars. Tillbaks i en taxi.

Hem och vila en stund. Det behövde vi alla. Att vakna fyra på morgonen känns. För att inte sova hela eftermiddagen bestämde vi oss för en liten runda i kvarteret och vi gick, och gick, och gick ... in och ut i affärer. Och insöp den härliga atmosfären av Soho i NYC. Love it! Kan knappt tro det är sant att vi är här. Maken kom hem med lite kläder från jCrew {där vi tillbringade mycket tid!} och jag med ett armband {från samma ställe}. Vi gick direkt till en italienare vi blev rekommenderade för att äta middag och det var riktigt bra mat. Med ett glas mulligt rött där till. Mmmm mmm! Sedan gick vi hem och somnade på sekunden huvudet nådde kudden ....


 

UNDER TIDEN ...



... som jag samlar ihop alla mina intryck som snart ska hamna här på bloggen så kan ni se glimtar av vad vi hittar på "hemma hos Kalaslotta". Kolla bara in vad vi upplevde igår : här. The Hamptons !

Och ovan lite sysselsättning med kul bildredigering i bilen. Jag & mina blings; örhängen boho chics och så mina armband från little.u & jcrew. Och på nedre bilden skymtar man ett av mina finaste inköp under den här resan {ledtråd: birds}, love it!

tisdag 27 december 2011

BARA LITE TYST HÄR MEN IRL FULL FART





Nu blev det allt lite tyst här hos lilla.u !

Vi har efter några nätter i Soho hamnat hos våra vänner Kalaslotta. Vi har liksom flyttat in. Jag får t o m egen post hit och allt ... *ler* Att bo hemma hos fam Kalaslotta är ljuvligt. Vi babblar, bubblar, umgås, chillar, leker, äter förträffligt, shoppar, spelar wordfeud (!) som tokar (jag är outstanding sämst-haha), spelar Nintendo, åker på utflykter och bara skrattar och tycker det är kul att två familjer trivs så bra ihop. Trots att vi ses sällan och bor en Atlant isär. Nu ska vi åka 'inom' NYC ... (det kommer att komma recap på allt som hänt under dessa dagar snart, ni kommer lusas ner av bilder och shoppingbevis och allt härligt vi upplevt).

torsdag 22 december 2011

NEW YORK


Jamen honni! Hur underbart har inte vi det !!! (resan gick hur bra som helst & vi kor omkring i en monstertruck / Makens val!!)
Hotellet vi bor pa ar super schysst - mitt i Soho. Alskar rummet (suiten !). Vaknade klockan 04:00 i morse (Bosse - vem annars!) och hangde alla framfor tv:n i sangen tills det var dags for frukost runt 06:00. Sedan bar det av i en taxi. Upp mot Time Square. Dar den vi har varit i den stora leksaksaffaren. Shoppat. Mmm mmm ... sa mycket roliga saker och sa mycket billare. Och sa har vi akt pariserhjulet med Mr Potatoe Head. Efter det bar det av till Rockerfeller Center och tittade pa granen & isbanan. Och Nintendo World. Men sa nagot trist! Man kan inte kopa Nintendo 3D i USA! Da fungerar det inte med de europeiska spelen. Namen halla! Sa internationellt!  Sa Nilsen ar aningen besviken. Men det finns ju mycket annat att shoppa har, sa det loser sig nog.

Nu har vi atit lunch pa ett ritkig amerikanskt hak och ska vila en stund pa rummet. Sedan tror jag minsann det blir en runda runt Soho/Tribeca for att hitta J.Crew, Anthropologies och Marc Jacobs butiker. Middag ikvall pa nagot nice stalle.

tisdag 20 december 2011

MERRY CHRISTMAS



Så bra. Jag hann med ett julkort i digital version. 
Bilderna hittade jag här. Och så bilden på mina egna två stjärnor. Så typiskt dem.

Nu önskar jag er alla en riktigt god jul & ett gott nytt år 2012.
Ser fram emot att ses igen när vi är tillbaka.

Kram!

LITE MER JULKÄNSLA IDAG








Idag har vi 'julat' till det lite här hemma. Jag och pojkarna har ju jullov. Och har myst omkring i våra  pj's hela förmiddagen. Lovely! Och jag har äntligen fått iväg hela sex julkort (handskrivna) ... de har legat klara för att postas i en vecka nu, men jag hade inte skrivit på några adresser. Det är ungefär det julpysslet som jag har hunnit med i år.

Och lilla Bambie hon trivs finfint under vår gran i köksfönstret. I sovrummet har en julslinga åkt ner i ett vackert växthus i zink & glas och sprider julstämning. Och så har vi ätit pepparkakor så att vi är så snälla, så snälla så nu.

Nu ska vi strax till apoteket för att hämta ut mediciner. Packa det allra sista och sedan bara låta resfebern komma. Imorgon. Japp. Då drar vi. Kalaslotta med familj - nu kommer vi! Jippi!

Skulle man vilja ha lite mer julpysselinspiration kan man titta in i Fabriken. Sofia på Mokkasins inlägg är bara helt otroligt ljuvligt! Hon kan hon.


måndag 19 december 2011

NU SÅ




via *

Jaha. Sista vardags-racet innan julafton. Och något julpynt har vi inte hunnit med att göra här hemma. Suck! Julkorten blev ett par få. Bara till de nära & kära, som bor en bit bort {utomlands, typ}. Resten ska jag försöka få iväg ikväll, via email, när jag kryper ihop framför tv:n med en stor kopp glögg och några goda pepparkakor. För det har jag inte hunnit med de sista veckorna då jag suttit vid mitt skrivbord om kvällarna och smyckat & paketerat. Men nu så ...

Jag fick tillbaka mina prover från läkaren idag. Och det känns bra. Inget stort. Eller ja, jag är inte sjuk i alla fall. Så som det har kännts. MEN jag har en stor uppgift framför mig. Jag måste börja rehabilitera min kropp. Ta hand om den. Den verkar sakna att träna - att få röra på sig. Min läkare är nästan säker på att jag kommer må väldigt bra om den får komma igång igen. Jag som alltid tränat minst {minst!} 3-4 ggr per vecka tappade sugen när jag flyttade hem från London {2005}. Jag har ju den lyxen att jag inte behöver träna för viktens skull. Och så har det blivit ingenting istället. Och nu gör min kropp revolt. Den är van vid de endorfiner motionen brukade ge mig, helt enkelt. Den saknar det. Signalerar som in i sjutton att den är trött, orkeslös. Slut! Japp, kroppen den är inte dum inte. Så nu vet ni hur mitt nya liv ser ut ... {efter nyår - alltså!}. Tillsammans med en hög dos järn. Så ska nog det här bli bra ...

Nu ska jag gå och hämta hem min lilla Nilsen. Och så tar vi tre jullov. Vi ska mysa hemma en dag innan vi drar. Bara såsa runt, vila ut och packa det allra sista i morgon. Mmmmm ...

Förresten - har ni några tips på vad man inte får missa i New York? Vi kommer att bo i Soho. Och jag tar tacksamt emot förslag. Shopping. Restauranger. Caféer. Butiker. You name it.

söndag 18 december 2011

JULLEDIGT & LITE ATT SE FRAM EMOT


Då det är nytt år. 2012.

Då ska jag sätta fart med min nya webshop - som jag så länge snackat om nu. Det ska bli lättare att se mina smycken, det ska bli lättare att beställa och det ska finnas en hel del val att göra. "Jag har en plan", som Sickan skulle ha sagt. Halsbandet ovan bär en tjej som snart kommer synas i tv. Spännande! Det kommer ni kunna beställa efter nyår, om ni är sugna. Det är en 80 cm lång kulkedja och i en silverring hänger en vacker orangefärgad jade-sten, en indianfjäder & så en buddah. Allt i äkta silver. Olika berlocker kan man dessutom välja emellan. Kanske t o m de där bokstäverna som jag snackade om.

Men tills dess tar jag jullov.


lördag 17 december 2011

VÄLKOMMEN!

Den här lilla sötnosen flyttade just hem till oss. 
Han bor under vår gran. 
{han kommer från ROOM}


fredag 16 december 2011

SÅNT SOM GÖR EN 'SMYCKARE' SOM MIG GLAD




Såg ni på Leila's Söta Jul i onsdags? Om ni gjorde det kanske ni kände igen hennes örhängen. Det är mina little.u boho chics som skymtar fram då och då - som små karameller, fast glittrandes i öronen. Denna gång i vackra färger som light topas, rose & dark red corals. De gnistrar ljuvligt {eftersom de är swarovski kristaller}. Och de är "så där lagom" att bära både till vardags & till fest. Till våren kommer jag att satsa på en uppsjö av färger & kombinationer på dessa pärlade örringar. Så håll utkik efter mina signatur-juveler *ler*.

torsdag 15 december 2011

RIVER




Igår kväll fick jag glädjen att följa med en kär vän, Fru Tandläkare, på julkonsert i Emanuelkyrkan. Hennes vän Anna Maria Espinosa skulle uppträda. Tillsammans med ett helt gäng andra fantastiska artister, som t ex Svante Turesson, Bo Sundström, Tomas Andersson Wij, Linda Lampenius, Daniel Lemma & Vera Vinter. Den låt som berörde mig mest var den här som Anna Maria sjöng. Som bara hon kan. River med Joni Mitchell ... så vacker att man bara vill gråta. När vi gick därifrån så tror jag minsann att jag hade en gnutta julkänsla med mig hem. Lyssna på den, stäng ögonen och se en bild som denna nedan framför er. Då blir det jul. I år också.


Kram!

onsdag 14 december 2011

NÅGOT NYTT



Jag är sugen på att göra något nytt med mitt hår. Jag som annars varit naturligt blond blir mörkare och mörkare för varje år som går. Och jag får nog inse att jag har en ganska typiskt råttfärg nu. Men så såg jag de här fina bilderna på Jeana Sohns blogg (hon som även gör Closet Visit : love it) och tänkte att den där färgen skulle jag vilja testa. Är det det som kallas platina blond? Vad tror ni? Skulle det kanske passa mig?


tisdag 13 december 2011

SISTA PAKETEN TILL POSTEN


Imorgon skickas alla de sista paketen iväg från little.u  - så att de kommer fram i tid till jultomtens säck. Några små smycken ska sättas samman i kväll och sedan slås in i rött silkespapper med stora silverstjärnor. Vill man får man dem dessutom inslagna som små julklappar. Som det ovan. Så mycket handgjort det kan bli ...


LUSSELILLE

via *
via *

via *


Lucia.
Jag vet att jag kommer att gråta.
Så mycket fina känslor, så mycket stolthet över sina barn.
En mamma som dessutom är lite trött.
Och som inte riktigt fått till julkänslorna än i år.
Som kanske stängt av lite ... 

Men som ser fram emot att se sina barn stå där så där stolta som bara barn är.
För att det är så stort för dem.
Lusselille.
Ljuset i mörkret. Stjärnor. Vinter. Pepparkakor. Saffran.
Det är idag det.

Önskar er alla en fin lucia dag!