söndag 7 augusti 2011

Men kära nå´n vad jag är sen med inlägg här på bloggen. Jag antar att det är sommarlunken som verkligen satt in - och kanske det riktigt slöa internet som vi har där ute. Jaá, ni ser ju på bilderna ovan att jag har liiite annat att göra.
Men nu är jag åter i stan ett par dagar och ska uppdatera så gott det går.

Så, vad har vi gjort?

Maken har som sagt börjat jobba igen - pendlat in. Och det blev ju en 'glad' start ... ekonomiskt haveri på ett x antal länder runt om i världen som gör att marknaden varken vet upp eller ner. Jag håller tummarna för att de sköter sig för min Makes skull. Annars blir framtiden tuff med mycket jobb för hans del.Momo & mofa bestämde sig för att ta en tur ut till oss igen och anlände i onsdags. Det var uppskattat av oss alla. Maken stannade en natt i stan (slapp pendla) och vi fick sällskap hela dagarna på ön. Hurra! Vi har njutut av klippbad, brygghäng, ätit en och annan glass & kaka. Vi har badat som sjutton i det 24 grader varma vattnet. Bosse han är en badanka. Han tar på sina badpuffar och går i från stegen längst ut på bryggan. Ingen rädsla där inte. Och sedan simmar-simmar-simmar han omkring osm en liten hund. Och hela tiden skriker han: "Mamma! Jag pimmar! Jag pimmar, mamma!". Och det är så härligt att simma tillsammans med honom. Nilsen däremot erkänner att han är en badkruka och helst inte badar. Han tycker havet är lite läskigt och han tycker att det känns kallt. Han vill i alla fall helst se botten. Men Nilsen har å andra sidan lärt sig att köra båt själv den här sommaren. Han fick en gummibåt (modell stadigare med akterspegel och fasta åror) av våra Grannar. Och mofa hade med sig den elmotor som min farmor & farfar hade den sista tiden då de hade sin stuga i Småland. En perfekt kombo. Och en perfekt start för Nilsen att få sjövana på. Och som han har älskat det. Han har suttit som en äkta kapten i sin båt, styrt med en hand och spanat ut över havet - med ett alldeles underbart smile på läpparna. Efter mammans (läs min) "lilla incident" (första gången jag körde, när båten snurrade, snurrade, snurrade & plumsade i sin solglasögon i plurret varpå alla barn skrek i båten. oups!) åker han helst med sin pappa. Jag får bara åka med ... om ingen annan vill. Hahaha!


En annan kul incident var när vi var och badade vid gamla ångbåtsbryggan. Först hittar Nilsen en näbbgädda (död & yttepytte-liten, men ändå!) som vi alla fascineras över. Sedan skulle momo bada och hon vadar ut. Längre ut och längre ut. Sedan hör man: Men min skooooo! OOooh herre gud, den sitter fast! Och näe, nu är jag ner till knäa - i leeeera!" Jag springer ut (utan skor bland stenig botten och skriker: "Ta min hand!" Men näe, det enda min mamma kan tänka på är sina skor. Herre gud! Tillslut säger det schlurp och båda tofflorna flyter upp till ytan och min mamma kommer loss. Botten består av en jättefin ljusgrå lera, under alla små sjögräs. Jag hade också badat där tidigare utan att sjunka ner. Ja jisses! Ett gott skratt fick vi oss. Och så vet vi hur mycket mammas badtofflor betyder för henne ... MYCKET!

Vi har ätit en massa god mat. Och vi har babblat om ditten och datten. Fina mamma & pappa! Tack för era besök i sommar! Och tack för hjälpen med allt ni hjälpt till med! Puss!

3 kommentarer:

 1. Härliga dagar ser det ut som! :-)

  Ha en fin kväll.
  Elina

  SvaraRadera
 2. Va härligt ni verkar ha det! Passa på du och njut av sommar-Sverige så länge det varar. Bloggen finns kvar i höst oxå;)

  Hälsningar
  Sophie

  SvaraRadera
 3. Åh älskar sommaren.
  Är i stan nu och får smått panik ... men jag har en vecka kvar på ön ... lovely!
  Kram & tack för era fina kommenater. Gör mig lycklig! Tack! u.

  SvaraRadera