torsdag 7 april 2011

MASSOR AV DJUR

Jag satt och drömde mig bort i fotoalbumet från våra dagar på Maldiverna och insåg att vi träffade på en hel del djur. Vissa vanligare än andra.

De små eremitkrabborna var så roliga. De sprang omkrin ÖVERALLT och spanade in läget. Så fort de hörde oss så kröp de in i sina fina snäckskal. Barnen hade väldigt roligt med dem. Stackars på krabbor!

Någon slags fågel som sprang omkring på stränderna. Jag undrar om de kunde flyga för jag såg dem aldrig flyga. Och  när Busen jagade dem så flög den aldrig heller - bara sprang.

Upplevelsen med delfinerna har ni redan fått höra om. Och den där hägern välkomnade oss på stranden efter vår härliga båttur.

14 fiskar, mest Emperor, fångade vi den där kvällen vi var ute på Solnedgångsturen. Det var kul. Det var bara vår lilla familj med på båten och vi hade 5 killar med oss. Man fiskade med en stor krok som satt fast på en lina. Inga spön och inga rullar. Bara händerna och en stor bit fisk som lockbete. Barnen älskade det! Maken, som tycker sig vara en storfiskare, fick en liten-liten fisk och en korall på sin lina Hahah ... Jag drog upp 5 stoooora fiskar!

Hajar simmade i vattnet precis vid stranden - varje dag. Tack och lova var de små och svartfenade, vilket betydde att de inte var något hot - men än mot de små makrillarna som simmade där. Hajar i plast simmade dessutom en hel del i poolen & i vårt stora härliga badkar varje dag. Haha!

Och Busens valross härjade i poolen. De var lite tveksamma till uppblåsbara leksaker i poolen till en början - kan förstå det, mitt bland alla honeymooners. Men de mjuknade då de såg Busens nedgående mungipor. Så i med valrossen.

Och sist men inte minst. Pannkaksdjuren. Älskade dem! De var nya varianter varje eftermiddag, då pannkakor serverades på löpande band vid poolen.

Spännande va!

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Delfinerna - helt underbara och vilken tur att Busens valross fick vara med och bada...

  En annan sak, du vet den där jättefina korallröda klänningen du hade på dig på en av bilderna från Maldiverna, jag var ju bara tvungen att åka in till stan för att kolla på den, men tyvärr var den inte alls lika fin på mig som på dig. Den var för kort på mig och såg mer ut som en tunika än en klänning och de två raderna med plisseringarna hamnade nästan mitt i midjan, rakt över min lilla söta putmage så det såg lite roligt ut, men jag hittade en annan korallröd klänning på samma avdelning som jag köpte istället, så nöjd och glad är jag ändå...

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Lotta: Vad kul att du hittade en annan klänning. Vilken var det? Den längre? Visst har HM Trend mycket fint nu!
  Tack för fina ord Lotta! Trevlig helg! u.
  Ps. skriver inte du blog?

  SvaraRadera
 3. Ja, den är längre och med ena axeln bar. Färgen är intensivt korall, nästan knallorangekorall, ja du vet säkert vilken klänning jag menar. Den finns i vitt också.

  Håller med om att HM Trend har jättemycket fint just nu. Bl.a fina shorts i skinn och mocka, men sånt är det väl nästan åldersgräns på, eller vad tycker du? I alla fall på skinnshortsen?

  Nej, jag bloggar tyvärr inte. Funderar ibland på att börja men när jag tänker på vad jag i sådana fall skulle skriva om så kommer jag inte på någonting, men man kanske kommer igång efter ett tag.

  Trevlig helg till dig också!

  Lotta

  SvaraRadera