fredag 30 oktober 2009

Veckan - full action!

Vilken vecka - fullspeckad med action. Momo kom i söndags kväll. Jätte mysigt! HÖSTLOV!

I måndags stack momo, BosseBus och jag ner på stan en sväng efter att vi lämnat lillNilsen på dagis (plutten, så klart han inte ville gå på dagis!) Vi skulle på Matteus utförsäljning - hittade efter lite omständigheter dit. När vi går runt kröken så utbrister mamma: "Jaha, här var det kö!" Folk står som packade sillar, ca 150 pers, en-in-en-ut ... redan vid halv 10. Och en tjej , som förövrigt var mycket lycklig då hon stod där med typ 10 stora uppläggningsfat och nå´n karaff, sa att det redan var riktigt utplockat - ingen idé att köa. De kommer säkert stänga om nå´n timma. Jahapp, bara att se glad ut och lomma därifrån. Vi gick neråt stan istället. Hittade en såååå fin Hunky Dory kavaj som jag ska försöka invänta att köpa på rean i jul (om den finns kvar). Sedan käkade vi lunch på Tures i StureGallerian - en lunch kostar 150 spänn där. Är det inte liiiite för dyrt för en lunch? Räksalladen kostar 175 pix! Say no more! Hem en liten stund och vila, Bosse fick leka lite. Vi fick en kaffe. Sedan bar det av mot Nilsens FN dag på dagis. Vi bjöd på småländska isterband med rödbettor. Det var trevligt och Nilsen hade gjort en så fin fredsduva (med jäääääte stora vingar) och en italiensk flagga MEN med inslag av USAs flagga - stjärnorna i mitten. Gulleplutt! Hem och en lugn kväll framför tv:n. Maken träffade sina bästa killar och käkade på Matvarufabriken till sena natten.
Tisdag och jag, mamma o momo fick en fm på stan igen. Vi kollade efter väska till momo. Hon har hittat DEN rätta men beslutsångesten kickar alltid in - BRA julklapp alltså! Sedan lunch och bussen hem. Hämtade Nilsen redan klockan halv 2 - och raka vägen till Humlan där vi träffade Fru Olsson med kids. Nilsen o Albin lekte, lekte och lekte - och Bosse hakade på så gottdet gick. Brrr, kyligt efter ett tag så vi gick och fikade allihop - efter lek i löven i Humlan. Så vackert! Stockholm är vackert! Momo hade lovat Nilsen en leksak på leksaksaffären; jag passade under tiden på att leta efter bra byxor till Nilsen (han har ju växt så mycket). Hittade istället 3 tröjor och en Batman utklädningsdräkt till honom. Och vintervantar ... hmmm ... Vi åkte hemåt och det blev middag en trappa upp tillsammans med Little Sis & T och familjen Olsson/Appelqvist. Mycket sprig i benen på kidsen och pappa J ville spendera lite tid med kidsen eftersom han åkte till Frankfurt onsdag till torsdag. Kollade sedan TV och snackade skit i soffan.

Onsdag - och vi hade lovat Nilsen att få vara hemma med oss. Vi frågade om han hellre ville gå till dagis för att kolla på bio & mysa på fm. Men icke sa nicke! Vi gick och källsorterade istället! Jippo! Skönt att bli av med allt skräp här hemma. Sedan försökte vi få klipptid åt Nilsen utan framgång. Surfer-Nilsen! Lunch hemma, jag lagade köttfärsås. Efter lunch tog vi bussen ner på stan ... fikade VÄRLDENS största kanelbullar på Staurnus. Jeeze! Mätta och belåtna prommenerade vi hemåt. Gick inom AdNature och köpte vinterstövlar till Nils, nu ska den lille mannen INTE behöva frysa om fötterna. Shit vad dyra MEN de ska klara -50 grader! Hann inom en mysig second hand och Åhlens också, sedan bussen hem och packa. Little Sis bjöd på smaskig & lyxig fisksoppa á la allt och mamma på bubbel till middag. Lyxigt! Båda barnen nattades och sedan mös jag och mamma i soffan. Trötta!

Torsdag - packade ihop det sista och packade ut oss i bilen. Kom faktiskt iväg vid halv elva och morsan körde som en rallykalle mot småland. Hihi! Stannade och pausade för lunch på Maccidonken - barnen fick varsin fin bok som vi kunde läsa på resan. Framme halv 4 - jeeze, trots RallyKalle-Momo så tog det en himla tid! Sååå skönt att vara framme, barnen älskar huset och alla roliga leksaker de inte kan leka med annars. Leka, leka, äta grillad korv - BADA badkar och så i säng. Mysigt att vara hemma hos momo och mofa. Länge sedan nu ...

I dag - fredag - vi vaknade vid 8 och åt lite frukost. Sedan tog vi det lugnt ett tag, lät momo packa upp lite och så preppade vi lunchen innan vi åkte ner till stan för att köpa pumpan - the Pumpa! Men väl på stan ville Nilsen inte gå till torget - ville hellre kolla in leksaksaffären. Okidoki sa vi, gick dit en sväng. Vi hann även med att gå inom Lindex för att kolla om Nils vinterjacka fanns i en storlek mindre, lyckliga oss, det gjorde den. Ett klipp! Lunch med mofa hemma. Mamma skjutsade pappa till jobbet och kom hem med en pumpa som fixades - mest av mig. Kidsen var måttligt roade. Roligast var när den tändes och lös lite mysigt. Sedan lekte vi lite hemma, jag var råtrött. Mamma tog med Nilsen på tantfikat, hos Mallie (var tydligen sååå kul för hon har kvar allt lego efter sina 2 pojkar - wow). Jag och BosseBus stannade hemma och mös lite under tiden. Hämtade upp Nilsen och momo och så handlade vi och fixade inför helgen. Skaldjur hos fiskbilen, vin på systemet (spännande, nya viner som jag fick tips om), mat på maxi. Hem och fixa - och så fick vi en riktigt smaskig skaldjursmiddag. Bad och så i säng efter lite välling-mys i soffan. Vid nio kom maken (mmmmm), grön som en ärta efter X2000. Hahaa! Plutten! Kollade lite tv och och nu trötta - i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar