fredag 24 juli 2009

Redan torsdag! Snart har 2 veckors semester gått ... Buhu!
Men oj vad vi har haft det bra! Det ska va´ gott och leva ...

Måndag: Vi (mamma & jag med kids) gick hästrundan. Härligt! Nilsen cyklade på som attan. Vi plockade blåbär och smultron - jag älskar verkligen att hitta smultron. De luktar ljuvligt i sommarsolen och är så glatt röda. Och Nilsen & Bosse älskar att äta dem. När vi kom hem slängde jag ihop en blomkålssoppa som vi alla mumsade i oss. Nilsen sa att det var så gott att han ville ha mer, och en gång till och en gång till. 3 portioner blomkålssoppa är ett fint betyg tycker jag. På eftermiddagen gick vi till stranden för att bada och leka. G&G med barn var också där och vi lekte och snackade strunt. Senare på kvällen fick vi sms: Dylan har fått en lillasyster! Hurra! Och stort grattis till J&J - och välkommen lilla Margeret (2a namn, född på Margareta-dagen)! En härlig dag tillsammans med familjen och momo & mofa.

Tisdag: J & mofa åkte in till stan. J på jobbärende (så klart! på semestern, as usual dyker något problem upp ...) och mofa fick fylla på det som saknades i kylskåpet och sprithyllan. Jag, momo och barnen gick en runda för att plocka blåbär. Nilsen åt som vanligt mer än han plockade. Och smultronen doftade varmt, soligt och var så söta. På vägen hem stötte vi på en kopparorm - wow! Spännande som sjutton! Jag & kidsen gick hem i förväg och satte på lunchen (pasta med egen tomat- & baconsås). Tog det lugnt hemma. Framåt eftermiddgan kom J & mofa tillbaks med allt de inhandlat. J verkade nöjd med sitt jobbmöte. Vi packade upp och sedan fick J & mofa för sig att sätta upp köksskåpen - my oh my! Det blev kaos, eftersom vi samtidigt skulle laga mat och kidsen var vrålhungriga. Men det blev så fint i köket, som ett riktigt kök helt plötsligt. Och vad mycket utrymme för alla pryttlar man har. Ännu en skön kväll i soffan, med ett glas rött. Och jajamensan, jag ska ta bilder på vår fina stuga och lägga ut - snart. Ha tålamod!

Onsdag: Vi packade ihop oss efter frukost och gick ner mot 'the butt' (nemo) - båten. Utflykt med båten och lunch på Grinda stod på agendan. Båtfärden gick strålande, inte en våg! Men tyvärr inte så mycket sol heller ... Vi åt lunch nere vid vattnet - gravad lax, mums! Också en glass så klart innan vi gasade hemåt. Vilket båt-folk vi blivit ... med putt-i-från-korvar & rep och allt. Bara seglarskorna och HH-shortsen som fattas. På vägen hem mötte vi J& J i bilen med lilla tjejen. Så söt! Så liten! Undrar vad hon ska få heta? Nyfiken, jag - så klart! Väl hemma så fikade vi innan mamma och jag tog en promenix till blåbärsskogen för att plocka lite mer blåbär, terapi. Jamen, det är ju ljuvligt att plocka när bären är stora som körsbär och sitter i stora klasar. Ännu en dag med grillat, ett glas rött och mys i soffan. J & mofa tog båten ut för att fiska. Men ingen lycka denna gång.

Torsdag: Ännu en butt-utflykt i Stockholms vackra, vackra skärgård. Finnhamn denna dag. Ingen sol nu heller. Men det innebär - inga folk i skärgården, eller ja, lagom med folk i skärgården. Vi åt en riktigt smarrig lunch på sjö-krogen. Sedan dags för prommenad mot den lilla lanthandeln och gården med djur (för Nilsen, så klart). På vägen passerade vi Paradisviken - en lagun. Dit ska vi åka med båten igen och bada - lovely! Men gården (Idholms gård)- vilket SKÄMT! Vi fantiserade tydligen om något pittoreskt - men what a joke. Vilket j**la ruckel, och hönsen var helt sönderhackade. Lanthandel - jo det kan man ju kalla det! Om man vill! Skulle aldrig handla där. Det Nilsen gillade var en liten leksaksbil, sedan fick vi gå hela vägen tillbaka (1,5 km) och Nilsen var dödstrött. Ville bara klänga på oss, åka på axlar & rygg. En glass innan vi åkte hem vid strandkanten, mums! Väl hemma dags för en kopp kaffe och kaka, så klart! Älskar allt gött man äter på semestern, HELA tiden. Vi börjar bli som farmor! Hihi! På kvällen åt vi vårrullar. Gott med lite annat än grillat. Tog det lugnt i tvsoffan som vanligt - med ett glas vin! Mmmm, njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar