onsdag 8 juli 2009

MY GOD - vilket regn!

Igår lekte vi med kompis-Frans, Helene & lilla Frida. Det var ROLIGT! Vi träffade dem borta i Kronis - efter att vi segat hemma, kändessom om vi aldrig kom iväg. Vi skulle dessutom framkalla foton till morfar Kjell, det funkade inte med mitt stick! Och så glömde Nilsen sin keps hemma så vi var tvugna att gå in på HM och köpa en ny (då hittade vi även lite andra godbitar till Nils - deras LOGGkläder gillar vi skarpt. De är lite 'slitna', sommarkänsla på dem). Jeeze! Jag är inte känd för att vara snabb ... Vi lekte i Kronis innan vi gick till Åhlens och käkade lunch [blä!]. Sedan var det dags att ta en sväng till Biblioteket, låna och läsa böcker. Vi hittade massor av kul böcker. Bl a Pirat-Rachel & lite nya Alfons. Vi ska gå till vårt bibliotek och låna böcker idag tror jag. Sedan inom Po.P för att köpa vindjacka - sluuut! Så vi köpte jordgubbar och gick hem till dem och lekte, lekte och lekte järnet. Regnet började ÖSA - verkligen ÖSA. Men när det klarnade upp passade vi på att gå hemåt - men oj vilket misstag. Plötsligt, vid Banhusbron, kollade tågen, då öppnade sig skyarna och det ÖSTE-ÖSTE big time ner på oss. Bussen som kom körde förbi [tack för det!] så det var bara att traska på. Nils tyckte det var superspännande - han sjöng och sa att regn är gott. Mmm, jätte! Vi var dygnsura! Hoppade på första bästa buss, tog oss till Odenplan och där bytte vi till 2an. Då höll en dam på att preja ner Nils med sin resväska när vi skulle gå på bussen. Jag säger lite sådär försynt: 'Ursäkta!' - då skriker kärringen: "MEN FLYTTA DITT BARN DÅ!" Jo han ör 3 år - och vi stod och väntade på att få gå på mitten med en barnvagn medan folk går av - så - javisst, lätt att flytta honom. Vilka j***a idioter det finns! Hemma torkade vi oss, mös i soffan och till middag fick vi thai hos C&T. Niiiice!
Jag hade dessutom ett långt & bra samtal med en sköterska på morfars avdelning igår. Tungt, tungt ... Lilla morfar, du ska inte ligga på sjukan! Passar liksom inte dig - du är för stark, för självständig. Tänker så på dig!
Nu väntar vi på att Caroline med kids ska komma så vi kan leka. Ska uträtta en massa ärenden i em. Och vi har bestämt oss för att stanna i stan tills imorgon. Då kommer Karin med oss ut och stannar tills på lördag. Skoj, för då får jag sällskap på fredag. Trevigt!
Helgen i stugan var toppen! Kalle & Mona kom ut på lördag em. Vi tog en tur till stranden, grillade, drack gott vin och snackade massvis. Mysiga stugkvällar i goda vänners lag! I ♥
Hann med en snabb båttur på söndagen innan de åkte hemåt igen. Mycket trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar