måndag 29 juni 2009

TILLBAKA

Nu är vi tillbaka i Stockholm efter en underbart och solig vecka i småland hos momo och mofa. Shit pommes vilket underbart väder vi haft, så varmt och strålande sol VARJE dag.

Slutet på besöket blev inte riktigt som vi tänkt oss - tråkigt nog. Lilla moffingen, finaste Kjell, blev så sjuk. Han fick en stroke (kraftig hjärnblödning) i torsdags och hamnade på akuten. Lilla morfar som är så stark, så självständig. Hur ska detta gå? Beskedet kom när vi satt ute i Mjälen och solade och badade. Kastade oss i bilen hem och mamma och pappa åkte direkt upp till Ekdjö - såklart! Jakob bokade i hast en flybiljett till Växjö och körde in på garageinfarten lagom till Nilsens läggning. Jag behövde honom - livet känns lite tufft! Jag har ju haft min morfar i 36 år, vilket jag vet är lyxigt värre. MEN desto mer saknar jag honom nu ... han kommer förmodligen aldrig tillbaka som samma starka morfar igen. Jag har så otroligt många fina minnen av min morfar. Jag & min lil'syster har tillbringat alla sommarlov, lediga helger och högtidsdagar med mormor, morfar, farmor & farfar. De har varit, och är, en så stor del av vår familj. De betyder så mycket för mig!

I lördags packade vi ihop badväskan och bakade pannkisar, satte oss i bilen och for ut till Mjälen för att svalka oss i sjön Bolmen. Nilsen busade massvis i vattnet (trots att det bet ganska bra) och Bosse - ja han äääälskar vatten! Gick och gick, och gick & gick i vattenbrynet. Hem efter lunch och fortsatte badandet i valpoolen i trädgården. Så skönt. Kebab till middag (IGEN!) på kvällen och mys i tvsoffan. Mitt huvud höll på att sprängas - jag var så stressad över att vi skulle åka inom morfar i Eksjö på söndagen.

Vi körde alltså inom Eksjö igår på vägen upp - morfar var så fin. Men så sjuk! Och trött! Han ville bara sova, och jag vet inte hur mycket han märkte att vi var där. Men morfar - jag tror att du log när du hörde & kände mig och Cissi. Lilla fina morfar! Jag tänker så mycket på dig! Vilken dag - jag var helt slut efter besöket. så laddat, så mycket känslor - så mycket tårar. Men som Jakob säger: det är lika naturligt att födas som att dö. MEN jag kan inte känna så, speciellt inte bär morfar är så sjuk. Om han bara kunde få lägga ihop sina blå och bli en vacker, vacker ängel tillsammans med mormor Amy. Låt livet vara rättvist ...

Nu är vi hemma och det är så varmt, så varmt, så varmt! Stockholm är vackert i solsken MEN shit pommes - ingen plats att vara med 2 små kottar! Så imorgon drar vi ut till stugan. Vi har hyrt en extra bil som J kan pendla med. Han ska försöka jobba korta dagar på kontoret och lite där ute, hääärligt! Åka båt, lapa sol, bada salta bad, äta bullar & dricka saft, plocka smultron och NJUTA! Hoppas lite kompisar kan komma ut så Nilsen har någon att leka med. Idag har vi fyndat sandaler på Vincent (3 par i skinn för 500 - 2 par till Nilsen och 1 par till BosseBus) och ätit pannkisar på cafét i hörnan. Sedan tog vi ut badbaljorna på gården, lekte med vattenslangen och åt päronslit så det sprutade ur öronen på oss. Nu vilar vi inne, bortom solens varma strålar. Dags för att preppa inför nyttig fisk till middag. Kanske en päronsplit till. Hihi! Nyttig kan man vara i vinter ...2 kommentarer:

  1. Bilder på stugan hade varit skoj!

    SvaraRadera
  2. Åker ut imorgon - så då ska jag knäppa lite bilder och visa hur fin vår stuga blivit. Tjingeling!

    SvaraRadera