onsdag 7 januari 2009

Vardag igen!

Ohno! Vardag igen! Tillbaka i stan och J tillbaka på jobbet. Jag är ett enda sus & brus i knopp & själ idag eftersom Bosse-Bus är dålig och sover som en liten skitunge om nätterna. Han somnade bra igår runt halv 10, men redan 00:20 vaknar man av ett illskrik - äta! Sedan somnar han igen, men bara i ca 40 minuter, ont i magen och det enda som hjälper är mammas närhet och att få äta en liten skvätt (jag testade allt, så till den milda grad att J kom upp rufsig i håret och med mycket sömniga ögon för att fråga hur det egentligen är med oss). Somnade igen - vaknade 3, somnade, vaknade 5 igen - äta - och sov kors i taket, efter en riktig brakfis, till åtta. Lilla fisen! Han har så ont i sin mage samtidigt som han är jätte rosslig - slem i bröstet & febrig. Lilla älskade fis!

Nils ville absolut INTE gå på dagis idag. Det började så fort jag kom upp i morse, han satt där och såg ledsen ut och när jag frågade vad det var så säger han med mungiporna neråt: "Mamma, jag vill inte gå till dagis idag, bara vara hemma, hemma med dig!". Sedan var allt en kamp, påklädning, kissa, borsta tänderna, ytterkläder, gå till dagis ... och väl där är det gråt & tanda-gnissel på full pådrag. Till detta får jag en utskällning av Eva som undrar var Nils var i måndags, jag hade ju faktiskt skrivit upp att han skulle vara där i måndags! Jaá, och jag hade glömdt det! Förlåt då!!! Men det var faktiskt hon som skrev upp att han skulle vara där för Nils hade ju varit sjuk typ hela veckan som julledigheter skulle skrivas in och jag bad om ett par dagars betänketid så jag fick kolla med J hur han skulle jobba - blöööööööö för dagis känner jag idag! Men jag ringde och kollade och nu verkar Nils vara på G igen på dagis.

Känner mig som en skit-mamma! Nils är så trött, vill inte äta, vill bara vara hemma - verkar vara så nere liksom. Var är min glada fina Nilsen! Vi hade det så bra han och jag innan dumma dagis kom in i bilden. Undrar om han tycker att det är kul att vara där? Om man kanske ska testa ett 'vanligt' dagis istället? Men tänk om det är värre och att vi då sumpat våra chanser på detta dagis. Jag ska bli en bättre mamma - jag måste för barnens skull. Vi ska göra roliga saker - ofta & mycket. Jag vill ju ha positiva barn - barn som är glada och med mycket, mycket livsglädje i benen.

Jag älskar mina barn så mycket!

Jag behöver nog sova lite. Emotionell som sjutton och ganska trött. Slut! Men mitt nyårslöfte; att vara positivare måste jag ju hålla, så come on Ulrika! You can do it, you can make it! Vi har ju det så bra, så varför inte bara njuta av livet!
Ska nog hemnet-surfa lite ... hus?! Sugen?! Ja, kanske!

2 kommentarer:

  1. Finns många fina hus i Skåne! Tänk va kul det hade varit ;-). Hoppas Bosse blir frisk snart. Kram från Skåne

    SvaraRadera