söndag 4 januari 2009

Vackra snö!

Idag vaknade vi av att det var snö ute - pudersnö. Så vackert! Och 10 minus kallt är det, så det knarrar så där härligt under dojjorna. Alla träd är täckta av vacker rimfrost och solen skiner och det dalar små snöflingor lätt, lätt. Vi sa hej då till Cissi & T som varit här ute med oss sedan i fredags kväll. Deras buss gick vid 10 idag in mot stan. J är ledig imorgon så vi kan vara här ute i ytterligare några dagar - hurra!
I fredags när de kom hit så lagade Cissi en riktigt smaskig Potatis & blomkålssoppa som serverades med Gateaus goda fruktbröd & västerbottensost - och rödvin! Mumma! Vi mös sedan framför tv:n och hade det riktigt najst. Nilsen var helt slut trots att han sov 2 timmar mitt på dagen. I lördags när alla vaknat så klädde vi på oss massvis, det var kallt ute men otroligt vackert. Vi gick rundan kring havet och lekte att vi letade heffaklumpar och andra monster. Nils var en super-hero! Jag var en heffaklump - well, well ... Sedan gick vi hem, Cissi & T grillade korv åt oss, vi åt lunch och mös sedan hela eftermiddagen inne i stugan där kaminerna sprakade härligt. Alla vilade lite, lugnt och skönt. Jag passade på att ta en dusch med Nilsen. Han är en sån pappa-gris just nu, undrar om det är för att han tycker att mamma är en skit som bara tar hand om lillebror eller om det kanske är för att jag är tråkig? Känns lite i hjärtat att hela tiden få höra "inte mamma, bara pappa"! Men han är ju min lillfis
Han sa en så rolig sak idag (efter att ha tittat på Lilla Spöket Laban på film): "Jag är vuxen nu, för jag tittar på skräck-film!" Va?! Han hade sagt det till T också när de lekte ute på fm. Han är ju för galen vår lille kille. Senare lagade Jakob en fantastiskt god kycklinggryta som serverades med ris och en god sallad. Och rött vin. Lill-B börjar bli riktigt förkyld - näääe, inte nu igen! Vi kollade tv och mös i soffan framför sprakande kaminer och tända ljus. Vad mysigt att Cissi & T kom ut och mös med oss.

Idag har lille Bosse-Bus sovit ända till 11.En tröttfis eftersom han sov som en liten skit i natt. Ont i magen (kanske mitt fel, som drog i mig halva kladdkakan som Cissi & Nilsen bakade igår kväll - den var sååå god!). Och dessutom hade hostattacker pga snoret som inte ville försvinna för honom. BosseGosse! Vi kom tillslut ut i den vackra snö-världen och bara njöt. Gick och tittade på den vackra naturen och tog en sväng ner till havet. Vilket fantastiskt ljus! Livskvalité! Tills Nilsen kommer på att han fryser om fötterna, eftersom han inte vill gå utan sitta still i skrindan, och att han är vrålhungrig. Istället för att säga det ligger han och bara tjurar och jämrar sig i skrindan som pappa J drar honom i. Livet borde vara på topp för denna lilla kiddo, men näe, tjura på! Nu efter några köttbullar och potatis som serverades på ett grillspett så är livet lite roligare igen; de vilar inne i sovrummet. Han är så trött vår lille kille. Undrar varför? Undrar om han störs av Lill-Bo på nätterna han också kanske? Det sista han sa var att när han vilat klart - då ska han minsann äta kakor - med sylt på. Ja kanske det kanske ...
Usch, måste städa här inne i stugan idag också. Känns ganska smutsigt. Men nu, dags för mig att vila lite också när alla andra vilar. Och njuta lite av den vackra naturen utanför fönsterrutan medan det är ljust ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar