onsdag 9 juli 2008

Blåbär - MUMS!

Igår var vårt projekt att plocka blåbär - det kryllar av dem i skogen här ute. Vi ville inte gå så långt eftersom Nils skulle hem och äta om inte alltför lång tid, så vi tänkte plocka lite längs vägen, uppe vid 'dallas-villorna' - men då tog det inte lång tid innan en av tanterna kom upp för att INSPEKTERA vad vi höll på med. Fega som vi är kunde vi förmå att sätta ner rumpan i de stora blåbärens land - utan gick vidare och fick i alla fall ihop blåbär till en smulpaj, även om de var mycket mindre. Vilka chickens vi var!

Vi hann även med en skön runda runt reservatet. Nils sprang som vanligt! Sedan komma pappa hem och vi grillade hemmagjorda hamburgare. Blå-pajen åt vi sedan framför tv:n på kvällen – mums!

Idag har det klarnat upp och solen skiner – det är ju så skönt att vakna, se solen skina in och träden ser så gröna och fina ut. Vi gick och plockade blåbär på förmiddagen också – mycket blåbär, ja, eller så mycket det går samtidigt som man springer efter Nilsen. Jag fick ett vackert sommarminne – Nilsen sittandes mitt i blåbärsriset ätandes massvis med blåbär: ”Mmmm, mamma detta är mysigt!”

Regnet kom precis, en stor skur precis när vi skulle bada nere på stranden. Brrr … men jag tycker det ser ut som om det klarnar upp igen. Jakob kanske ska jobba hemma imorgon, mysigt, då kan vi stanna en dag till kanske? Hurra!

Mera blåbär! Och sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar