tisdag 18 oktober 2016

EN HÄRLIG HÖSTHELG

I helgen körde vi ut till stugan, på ön, på fredagskvällen. Kom ut lagom till middag, fick igång kaminen och drack ett glas rött. Det är då jag och Maken alltid pustar ut och enstämmigt säger: "Åh vad vi har det bra!"

I lördags stod svampplockning på schemat så med en nybakad sockerkaka vandrade vi ut i skogen. Pokemons letades av vissa och löv kastades. Men någon svamp i massor hittades inte. En futtig taggsvamp och en handfull höstkantareller. Jag som ändå har några riktigt bra ställen. Inget svampår i år alltså.

Hem och värma oss framför en sprakande brasa, rosiga kinder. Vi mös ner oss i soffan med ett glas rött, makens goda italienska pulled beef (typ bolognese) och en kul familjefilm. Innan vi alla halvsov. Härligt trötta efter en heldag utomhus.

I söndags var det dags att ta upp stora båten. Den ska bara köras runt ön, till varvet. I år var det lite av en utmaning då vattnet stod ca 40 cm lägre än normalt. Stort Monster passade på att cykla offroad och leta pokemons. Han cyklade över en halvmil. Så skönt att ha båda båtarna på land inför vintern. Samtidigt lite vemodigt. Vi plockade undan alla utemöbler och ställde varsamt in växter i krukor i garaget för deras vintervila.

Sedan bar det av in mot stan och vi drog en runda hela familjen i Hagaparken. Gissa vad vi letade efter? Hahaha ... Men hela familjen var ute i över en timma och gick över 5 km total - när följde barnen med på detta förut innan de små söta djuren dök upp i allas mobiler? Och så fick mamman leka lite i lövhögarna *ler*.

Helgen avslutades med läxor och sedan mys i soffan. Laddade för en ny vecka.1 kommentar:

  1. Beatuiful pictures! Love it! I love your blog.
    I have a baby-related blog. I’ve been posting some unique poems to read to kids. If you’re interested I’d love some feedback: https://babyandhealth.com/

    SvaraRadera