måndag 13 januari 2014

MÅNADENS FYRA ~ G

Som ni kanske minns så startade Anna och jag MÅNADENS FYRA i december. Vi saknar gemensamma uppslag och inspiration. MÅNADENS FYRA kan vara tips på fina saker, härliga ställen och andra roligheter som man kan skriva om ... "För man kan aldrig få för mycket av det goda och ju fler desto roligare" - tänker vi.  
Vill du haka på - lämna då en kommentar här nedan med en länk till er 'fyra' (eller hos Anna) så hittar vi era 'fyror'. Länka gärna till våra inlägg i ert inlägg, så kan era läsare också vara med om de vill. The more the merrier! Vi kommer i slutet av månaden att sammanställa alla som är med och även länka till era inlägg. Januari månads bokstav är månadens Godaste | månadens Gråt | månadens Glamour | månadens Gröna Fingrar.

Mina MÅNADENS FYRA på G:

godaste : fisk & skaldjur
Jag är uppväxt i en familj som alltid ätit mycket fisk och skaldjur. Min morfar, mormor, farmor, farfar, pappa & mamma har alla fiskat mycket och det har blivit en hel del insjöfisk samt vild & odlad lax. Min morfars gravade lax var den godaste som fanns, smälte i munnen! Skaldjur är något som min mamma & pappa alltid älskat och fört över till oss. Nu har både min pappa & syster fått allergier mot dem så mamma och jag mumsar gladeligen själva i oss havets skatter. Hummer, krabba, havskräftor, räkor och ostron. Slurp! Vi äter en hel del fisk här hemma också men efter vårt minsta monster så blev det mindre (han fick kväljningar av det som liten, hihi). Nu har vi dock bestämt oss för mera fisk på faten igen (minst två gånger i veckan) och då är HAVs kokbok en fantastisk inspirationskälla. För att inte tala om deras disk nere i Hötorgshallen, maj gad så mycket gott det finns! Så 2014 säger vi!

gråt : lejonkungen
Jag älskar animerade filmer. Älskar! Har alltid själv älskat att rita & illustrera, SÅ kanske är det därför jag gillar dessa filmer så mycket. Jag är så imponerad av dem.
Härom dagen satt litet Monster och tittade på Lejonkungen då han var hemma pga planeringsdag på förskolan. Jag mös ner bredvid honom i soffan samma stund som pappa Lejon blir dödad. Och herre gud så jag grät! Musiken i denna film är överdådig. Magisk! Så ja, Lejonkungen blev månadens (offentliga / ja. för jag är männsklig och gråter för en hel del annat också, men som jag kanske inte alltid vill dela med mig av här - det blir så lätt grått då …) gråt. *ler* 

glamour : paljetter
Alltså det här med paljetter & glitter. Så lite som behövs för att liva upp en annars väldigt enkel outfit. Jag brukar låna min syster svarta paljettkavaj. Till den där gråmelerade tischan, de lite skavda grå/svarta jeansen, ett par klackar och ett enkelt halsband. Sedan är jag redo. Känner mig komfortabelt i min annars vardagliga klädsel, men med det där extra glittret. Vill jag känna mig lite coolare drar jag på mina paljett-tights och en enkel topp. Klackar till. Och så kanske lite extra smink. Ready to party on! Just nu bär jag glitterlack på fingrarna, för lite extra vardags sprakles. Bara det liksom! Mer glamour & paljetter to the people!

gröna fingrar : tulpisar
Ja. Tulpaner, tulpaner, tulpaner. I go bananas just nu. Jag vill ha dem överallt! 'Krispiga' och i ljusa pasteller. Jag köper så många paket jag kan pruta till mig för en hundring på Hötorget. Kanske adderar jag en eller flera andra buntar av blommor. När jag kommer hem snittar jag om tulpanerna, ställer dem i kallt vatten - med plasten kvar runt dem i ett par timmar. För att sedan snitta om dem igen, nytt kallt vatten. Och så sätter jag samman fina buketter. Jag har alltid den största på köksbordet, och om det räcker till fler så står en i hallen och en på soffbordet (tills maken kommer hem och "INTE kan se tv:n på grund av alla blommor som är i vägen"! ja ja!). Och sköter jag dem väl, med mina 'gröna fingrar' så står de till nästa lördag (minst) då jag kan fylla på förrådet igen ...

21 kommentarer:

  1. Vad roligt! :) Här är min månadens fyra: http://finachristina.com/bloggat/manadens-fyra-pa-g-en-bloggutmaning/

    SvaraRadera
  2. Äntligen fick jag till mitt... testade en widget och det förstörde hela inlägget. Fick göra om tiotusen gånger. Men det var det värt. Tjo! Fast fick hoppa widget. Testar vidare. Kram

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Japp, då är jag med :) blev lite hastigt och lustigt - men skoj, verkligen superskoj!!! Mitt bidrag hittas här http://tatjanis.blogspot.se/2014/01/manadens-4a-g.html o vill du ha fler utmaningar så kör jag ockås en typ av utmaning, en i veckan o så avslutas det med en utmaning med röstning i slutet av månaden.

    Hoppas du har en finfin kväll!

    Kramis / Tatjanis

    SvaraRadera
    Svar
    1. heja heja … gillar ditt inlägg, du gick liksom out of the box och hittade på egna saker på G .. heja heja! :)
      kram, u.

      Radera
    2. F'låt! Jag missade ju helt att det var samma G man skulle ha... hahahhah - trööög är mitt mellannamn och jag lovar att bättra mig till nästa omgång. Så typiskt mig, det går liksom lite fort fram ibland :)

      Radera
    3. hihihi … snacka om kreativt! ;)
      nästa gång gör du det på några minuter eftersom du slipper tänka ut dina egna 4 :))))
      stora kramar.
      u.

      Radera
  4. Tulpaner är verkligen favoritblommorna! Ha det bra. (Mitt inlägg är klart)

    SvaraRadera
  5. Japp, paljetter är den bästa, enklaste glamourhöjaren!
    Och skaldjur... blev plötsligt sååå sugen! Och sugen på sommar. Skaldjur känns sommarförknippat för mig.

    Mina fyra ligger uppe nu. Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer party och glamour to the people!
      Hösten är skaldjur för mig. Då gick mamma jämt och knackade på krabban för att hitta den som var mest 'matig' … mmmm … får nog bli lite skaldjur till helgen. Mums!

      Radera
  6. Himla kul med era fyror - hakar på senare i veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaa, vad kul Weronica! Det ser jag fram emot att få se …
      Kram, u.

      Radera
  7. ttp://weronica.daysweekends.com/2014/01/15/manadens-fyra-g/

    Nu så är min fyra uppe. Gillar verkligen detta koncept! Heja er!

    SvaraRadera
  8. Och idag är det Tulpanens dag!
    Får gå ut på lunchen och köpa till kontoret.

    SvaraRadera
  9. Lejonkungen har jag också gråtit till. Flera gånger tror jag :) Och ljuvliga tulpanfrossa <3 Åh, vad kul det är med Månadens fyra, så himla kul att ni dragit igång detta. Här är min fyra: http://blomsterochbakverk.se/2014/january/manadens-fyra-g-2.html

    SvaraRadera
  10. Härlig läsning! Här är mitt bidrag till månadens fyra

    http://www.dendarvictoria.se/manadens-fyra/manadens-fyra-bokstaven-g/

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  11. Så inspirerande, här kommer mitt bidrag http://www.livingbymiriam.se/2014/01/mandens-pa-bokstaven-g.html :-)

    SvaraRadera
  12. Gillar din månadens fyra. Din tulpanbild är fantastisk! Nu har även jag hakat på och lagt ut mina fyra på G. Kram Lina.
    www.rumochrabalder.blogspot.com

    SvaraRadera
  13. Kul idé! Det var lite klurigt men här kommer mitt bidrag! http://villanio.se/manadens-fyra/manadens-fyra/

    Kram Annica

    SvaraRadera
  14. Så härligt! :) Fisk och skaldjur - slurp. Ett måste även för mig. Och tulpaner! Finns det någt mer ljuvligt? Här är mitt bidrag: http://photographybykarina.blogspot.se/2014/01/manadens-fyra-g.html

    Kram Karin

    SvaraRadera