måndag 18 januari 2016

ÖN I VINTERSKRUD


Vilken underbar helg vi fick i stugan!
Hela ön är klädd i ett gnistrande snötäcke.
Kylan har skapat kristaller som är så vackra.

Jag älskar det här stället. Att köra ut på fredagskvällen, sakta värma upp stugan med den sprakande kaminen och alla tända ljus. Mysa ner i soffan i en stor hög duntäcken och kolla en film med mina monster. Sova tungt i det svala sovrummet och tystnaden som finns där ute. Att sedan vakna och veta att man "bara kan vara" i två hela dagar innan vardagen sätter fart igen … det är lyx! För oss!

Att de nyinstallerade vattenrören hade frusit (eftersom någon inte kopplat in frostskyddet) blev en extra krydda på lördagsmorgonen, att smälta snö för att få vatten att diska allt som vi satte in i diskmaskinen på fredagskvällen och för att kunna spola 'tjottan' med. Och när frostskyddet väl kopplats på gick propparna. Men så blir det väl när det är minus 18 grader och allt är ganska nytt.

Vi har njutit av massor av frisk luft, kullebyttor djupa snöhögar, promenader runt reservatet i knähög snö, lek med sysslingar. Ätit goda kolakakor ( 2 satser hann vi baka), ätit nygräddade croissanter, lagat fisksoppa med nybakat bröd och druckit ett glas kallt vitt - allt framför en sprakande kamin. 


♥︎

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar