söndag 29 mars 2015

MÅNADENS LISTA — MARS

Jag tror det är Tant Johanna som började med denna lista, och många är de som sedan hakat på. Jag gillar dessa listor. Ofta så mycket bra tips! Och eftersom jag, på grund av en värkande axel, har tappat inspirationen på inlägg här så testar jag också. Så skönt att ha en liten lista att följa liksom. En ram.
Så - nu kör vi:

kaffekopp
Just nu är jag lite kär i stengods. Mitt favorit kaffeställe - Pascal - har det vackraste porslinet i stengods. Kopparna ovan missade jag när de fanns hos HM, men istället slog jag till på dessa som jag klickade hem nu. De är fina som tusan och sköna att dricka kaffet ur.

resmål
Jag har just nu London abstinens. Jag vill ta med Make och barn och dra dit, andas avgaser och njuta av den härliga puls som denna stad erbjuder. Eller kanske åka dit helt själv för att hälsa på min finaste Sanna. Eller varför inte både och!

musik

Ane Brun's Halo. På repeat.

bil
Eftersom min Makes drömbil är en Porsche … Och han fick en av mig i 40-årspresent (! - ja faktiskt). Jag tycker att det är de gamla Porsche-bilarna som är allra coolast, men tror kanske inte det är en av de som han kommer att slå till på. Om han nu någonsin slår till. Hahaha …

skor
Jag har fått en extrem smärta i min högra axel och går nu hos en ny sjukgymnast som använder lite annorlunda metoder. "Tillsammans kommer vi greja det här", säger han till mig när jag sitter där och bölar pga smärtan jag har. Han hjälpte mig att tillverka ett par formgjutna sulor, för att dämpa alla steg. Min älskade löpning får vänta nu ett tag medan jag läker. Smärtan är outhärdlig och kroppen reagerar på alla vis för att hjälpa mig. Jag försöker därför vara snäll mot mig själv, och går i mina älskade Adidas - med mina nya formgjutna sulor. Fast jag hellre bär dessa godingar med klack till mina bootcut jeans.

citat
så · klart — säger jag som är vd för little.u … *ler*.

mat

Fisk. Fisk. I alla dess former. Och det bästa är att barnen faktiskt gillar fisk. Jag är säker på att det handlar om inställning. Och att man bjuder dem på 'rätt' slags fisk.Vi äter mycket 'favoritfisk' - det vill säga egna fiskpinnar. Vi gör dem både på torsk och på lax - som vi äter tillsammans med små fina eko potatisar, remoulandsås och majonäs. Och edamame. Mums! En annan favorit är hel röding i ugn. Bara att salta och peppra och citron och proppa den full med färska kryddor & riktigt smör, in i ugnen och servera med potatis och en god sås. Även här fungerar ju majonäsen/aiolin och remoulden …


sweatshirtKanske inte en sweatshirt men väl en tshirt. Och en riktig goding. Jag har burit den massvis till mina bootcuts. Hett tips!


frisyr

Kort. Blond. Bob.
Sienna Miller.
Yepp!

bok

Gick inom Akademibokhandeln för att köpa nya böcker till stora monstret och gick därifrån med Malin Everlöfs bok om löpning och så denna bok, som jag väntat på : Lisa på Landet. Och än har jag bara bläddrat igenom den men jag vet att den kommer användas flitigt i sommar. Så härliga rätter. Så vällagat och så basic men ändå med en härlig twist.


Så där ja! 
Det var den mars-listan
Snart dags för en ny då det är april om några dag.
Jag kör då också … så välkommen tillbaka snart! 
 

1 kommentar:

  1. Trevlig lista.
    Men vilken otur med axeln. Har något hänt? Bilolycka eller så?
    Jag hoppas verkligen att du snart är fri från värken.

    SvaraRadera