fredag 13 februari 2015

LITE TANKAR OM VÅRT HEM

Vi flyttade in i vår nya lägenhet runt skolavslutningen förra året. Och vi trivs så bra! Min Make fixade den stora flytten i stort sett själv då jag hade så galet mycket jobb just då. Möbler ställdes till rätta där vi tyckte att de passade bäst. Ett matbord var redan beställt, och även två soffor. En och annan matta har hittat in (mest för att skydda de galt vackra golven som vi har). Och farmor och farfars gamla snurrbord bars upp från källaren och in vårt kök (som en dag ska renoveras efter vårt tycke och smak). Även deras gamla äkta matta fick flytta in i köket - från stugan under tiden som vi renoverar där ute.

Men sedan tog det stopp. Vi har inga persienner eller rullgardiner. Vi har inget soffbord - vi kör fortfarande på den kista som tog med oss in från vår sommarstuga och som gubben som ägt stugan använt som spiklåda. Vi har inga sideboards, inga tavlor uppspikade och barnens rum skulle även de kunna få sig ett lyft. En ny soffa till matsalen, i modell mindre och inte bara skön och praktisk, skulle vi kunna tänka oss - då vår gamla soffa som står där nu ska ut till vår nya gäststuga så snart det bygget är klart. En lampa över matbordet måste vi ha. Stolar likaså som ska passa till det gigantiska träbordet i teak. Och gärna en bra hallmöbel. Och garderober till vårt sovrum (som fortfarande har provisoriska garderober från det stora möbelvaruhuset). Och ja - sängbord och en lampa dit också. Hmmm … listan kan bli lång.

Så japp, vi har "en del bitar" kvar att fixa med. Hahaha! Och ändå får jag många emails från inredare som gärna vill komma och fota och göra reportage - konstigt känner jag. För vi har ju inte sytt ihop alla delar ännu - det går verkligen nte fota här nu. Men de ser ju så klart bara de små hörn som jag väljer att visa och sedan måste man ju ge själva lägenheten cred då den är så där magiskt sekelskiftes vacker.

Jag ser på Sanna Fishers fina bild ovan, som är från ett projekt hon jobbar på. Jag hämtar massvis av inspiration till vårt vardagsrum från dem - det är många av de möbler och saker på dessa bilder som jag redan har på min lista. Och jag gillar hennes sätt att inreda - med vackra mönster och lagom med färger. Har ni inte redan tittat in hos henne - gör det HÄR! Cool är hon också!


Lampan på bilden ovan är min absoluta drömlampa - den är från Lindsey Adelman. MEN prislappen är aningen för hög tycker jag nog. Jag försöker klura ut hur jag ska kunna fixa till en liknande lampa men några 10-tusen-lappar billigare. Jag har en ide och ska snacka med vår elektriker om den skulle gå att realisera.

Den här soffan i matsalen kanske. Och så är jag sugen på att måla något rum i en annan färg. Just nu är det mesta vitt här hemma på väggarna. Vilken är fint det också tillsammans med all stukatur och vacker ekparkett. Men ändå!

Dags att börja realisera den där listan med andra ord.
u.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar