måndag 10 november 2014

NÅGOT SOM GÖR MIG GLAD _ bBLOMMOR & LJUSSLINGOR

Trots att tidsskillnaden mellan Sverige och Mauritius är endast 3 timmar så har jag lidit av en fruktansvärt post-resa-trötthet. Susande huvudvärk och en kropp som knappt har orkat röra sig framåt, känns som spagetti. Vi fick ett bryskt uppvaknande i torsdags, efter att vi landat på onsdagen, om att den kalla och blöta hösten är här. Och att barnen hade vuxit ur sina 'höstskor' från i våras. Tidigt på morgonen stod vi där i klädgarderoben och undrade var höstjackor och skor fanns. Det snöade ju! På tvären typ! Kall blasksnö! Så härligt! NOT! Jag ville nästan gråta. Så på eftermiddagen var det bara att hämta barnen från skolan och åka raka vägen ner till outdoor-butiken för nya goretex skor. Kris kan man tycka för en mamma som kan köpa nya skor till sina barn, det slog mig nämligen där och då att det finns väldigt många barn går med kalla fötter för att deras föräldrar kanske inte har råd att köpa nya skor varje säsong. Och så grät jag en liten skvätt på grund av tröttheten och barnen tittade undrande på mig.

Jag har spenderat en del tid i verkstan den här helgen. Efter en underbar semester är det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i alla de beställningar som ligger i min order-rulle (närmare 50 st). Jisses, vad jag är lyckligt lottad som har er som beställer mina smycken. Jag älskar det här jobbet! Mer om det en annan dag …

I lördags trillade hela familjen ut på stan. Dels för att vara ute i mer god tid med vinterstövlar och skidbyxor till killarna (det går att lära en gammal hund att sitta  - hahaha!), dels för att gå på Hötorget och handla en god fisk till kvällens middag (det receptet ska jag dela med mig av, så gott det blev!). Att vi hamnade där runt tre-tiden är ju dessutom perfekt. Då slänger de buntar med blommor efter en. Jag köpte 4 stora buntar för 150 sek som jag sedan fixade till och knöt till buketter. Och på Granit finns just nu en massor av ljsuslingor. Jag gick lite bananas och köpte hur många som helst. Vårt hem är nu ljus-piffat både här och där. Ute på balkongerna, runt fönster och så i vaser (de där med batterier är ju kalas för det). Det är så deprimerande mörkt nu!

Och julen ja. Alla ni peppade julenissar! Jag kommer INTE börja ta in julen än. Inga hycinter (de tål vi inte) och inga amaryllisar här inte. Inte ännu. Nu njuter i av rosa rosor, ranunkler och prärieklockor. Och så kan man ju faktiskt ösa på med tulpaner. I alla fall fram till första advent.

Men handla gärna era little.u-julklappar nu. Gör i alla fall er beställning nu och betala senare. På så vis ger ni både mig och er själva god tid att få dem innan jul.

Näe, nu har jag babblar klart för idag. Nu MÅSTE jag jobba. Många brickor som ska slipas och hängas på kedjor här idag.

KRAM! 
u.
 

2 kommentarer:

 1. förstår dig, håller helt med, vilken chock i torsdags från 34 grader ni snöblask .-( men men nu kör jag som dig älskar ljus, så tänds både här och där, slingor är toppen. I år tog jag inte ens ned den på balkongen, fint året om tänkte jag!

  heja hötorget, var också ned en sväng och handlade massor till balkongen så där är de höstmys.

  ses lördag :-) kram

  SvaraRadera
 2. Älskade Mauritius. Så vansinnigt vackert, härligt och bra. Vi var där på bröllopsresa 2010 och kan inte tänka mig finare ställe. Men det är det där med att komma hem till ett blaskigt Stockholm....helt rätt att boosta med ljusslingor och vackra blommor!
  Ha en skön helg. Stor kram och tack för en härlig plats här.

  SvaraRadera