tisdag 30 september 2014

IN LOVE WITH EAST LONDON


Hemkommen från en, som alltid, underbar helg i London. De som inte 'förstått sig på' Londons storhet måste ha varit på fel ställen … (you know who I mean;). Näe, men för mig är det lite som att 'komma hem' när jag flighten fäller in landningshjulen och bromsar in på landingsbanan. Det är tamejtusan alltid bättre väder där än i Stockholm dessutom. I helgen har jag njutit av typ 23 grader och växlande sol. Hur najst!

Efter att ha landat och slängt in väskan hos min vän så tog jag mig upp till Shoreditch. East London, där det verkligen är som bäst. Så hippt att klockorna stannar! Så ska man hänga med de hippaste av de hippaste så är det hit man drar. Jag älskar att går där och bara insupa atmosfären. Det känns som att det är där det 'riktiga' London finns. Lite smutsigt, lite stökigt - med Brick Lane som närmaste - granne och bara så där råmycket London. Redchurch Street är gatan med de roliga affärerna. Här ligger bl a Aesop och Labour & Wait. Och stället med den godaste frukosten jag någonsin ätit, Allpress. Deras capuccino är ljuvlig.

Jag fick med mig några godbitar hem, bl a lite skyltmaterial inför kommande little.u pop-up shop. Mer info om detta kommer snart. Så ni lär få se dem snart här kanske. Labour & Wait har mycket spännande små pryttlar.

På söndagen hann jag med ytterligare ett besök i Shoreditch. Tillsammans med min fina vän Sanna & hennes Rob fick jag en ljuvlig frukost på Allpress, en tur genom den alltid så livliga Brick Lane och så en lång och härlig prommenix i höstsolen (24 grader!) genom Spitalfieldsmarket och förbi Liverpool street station (här toppade jag upp på Boots / oh do I love Boots or what!? / alla dessa roliga krämer och skönhetsprodukter och vitaminer för barn och ja, jag skulle kunna handla mycket här, hahaha!). En bättre söndag kan man nästan inte få. 

Sedan bar det hemåt igen. Och jag fick ett sånt djävulisisk örontryck att jag trodde ögonen skulle poppa ut. Har aldrig tidigare haft så ont då jag flyger. Ont har jag fortfarande och som 'the cherry on the top' en rejäl förkylning med öron- och halsont (låter som att jag sitter i en kakburk och det sprakar och har sig i örat). Nu ska ska barnen strax i säng och jag ska ta och jobba pass 2 för idag. Att köra barnen på tennis redan klockan 14:00 är inte high-five för en business. Men jag är glad över att jag kan göra det. Och så en balja ingefära- och citronvatten tillsammans med ett par skedar honung. Host, host! Snörvel!

Så lite mer om London en annan dag. Jag har ett par riktigt fina tips till dig som kanske ska åka till London snart. Eller, vill ni förresten ha mer London, eller räcker det?


ps. vinnaren i utlottningen ska jag meddela imorgon så kika in då på @llillau 's instagram. 
om du inte har vunnit så kan du nu beställa halsband GOLD via ett email till little.u@telia.com | välkommen!

5 kommentarer:

 1. mer London!! Förstår dig, vilken stad och stämning-älskar det! Hade den bästa av helger och vill tillbaka nu!! Så glad att dottern stormtrivs (som du sa :-)) och hon börjar bli riktigt cool och hittar och har favoritställen, var en toppenguide!
  Sitter hemma och jobbar men vill gå i solen med en finkaffe från Pret i handen....

  kram

  SvaraRadera
 2. London vill man ju alltid åka tillbaka till så ju mer tips du öser på med, ju närmre kanske jag kommer ;-) Krya på dig nu! P.S. Tusen, tusen tack för snabba leveransen. På lördag ska presenterna överlämnas. Känns nästan lite pirrigt ;-) D.S.

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut! Gärna mer tips! Blir London på höstlovet,igen, har blivit både påsk- o höstlov i London de senaste två åren, finns ju så mycket att se o göra där. Gärna restaurangtips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen ja, London är en stad som ger en beroende. Man vill bara ha mer och mer och mer. Och så många ställen det finns att besöka. Som är så lätt att man missar. Jag tänkte göra ett inlägg om restauranger i London snart. Jag har ju förmånen att ha min vän Sanna där som är en hejare på bra och väl värda ett besök restauranger.

   Radera
 4. Let the London-tips come! Håller fullständigt med dig om Londons storhet. OCH fina väder, tredje året på rad jag var där nu i september och det är alltid kanonväder - love it! Ser dessutom ut som om vi åt samma frukost, granola med kompott, gott, gott. Missade ju din utlottning nu men känner att det börjar bli dags för ett nytt llittleu-smycke snart. Fin onsdag kära du!

  SvaraRadera