onsdag 1 januari 2014

ÅR 2013 ~ I BILDER & ORD

Förra året började jag bloggen med ett inlägg som jag vill starta även detta år med. Här.
Jag skrev ~ de dagar som passerar varje dag är ju faktiskt livet! Och ja så är det ju, och ja - man behöver påminna sig själv om detta då & då. För det är inte alltid lätt att leva i stunden, i nuet. Att ta vara å varje tillfälle och känna lycka över stort och smått. Jag gör därför en liten re:cap från mitt år - sett ur bloggen.

Januari
Vi började förra året på vår ö och njöt av den vackra naturen. Som ni vet älskar vi det här stället - så det blev en fin start.

Februari
Jag försökte mig på att beskriva vem jag är. Här. Oj så svårt!
Vi åkte hela familjen till Italien och åkte skidor. Och älskar det det alla fyra, precis lika mycket! Så mycket att vi åker tillbaka nu i år igen ~ i två veckor … mmm …
Jag berättade vilken min favoirtfärg är … (ingen större nyhet kanske;)

Mars
Månaden då våren kom. Vi firade påsk och var lite sjuka. Jag visade min bloggplats här.
Och så kom våren … med körsbärsblom & allt som hör den till.

April
Jag visade er vad vi har på våra väggar. Här. Jag klädde mig i randigt. Jag började sälja det populära armbandet LONDON STAR.
Och hittade vackra vårtecken ute på vår ö.

Och förberedde för uteliv. Här.

Maj
Min favoritmånad på året! Jag fyllde 40 år. Jag kände mig lycklig (ingen kris). Tacksam över all uppvaktning som jag fick.

Vi spenderade mycket tid ute på vår vackra innergård. Här. Jag åkte till London för inköp till little.u och för att hänga med min väninna S. Iklädd ny kavaj … och halsbandet TRIANGEL.
Och spenderade en del tid själv med barnen då Maken reste i jobbet. Och jag hade fullt upp på little.u ~ med presenter till morsdag och stundande studenter … och jag älskade varenda beställning.

Juni
Jag hade mönsteryra. Här. Och jobbade som sjutton. Vi firade skolavslutning. Vi tackade av en fröken. Släppte upp ballonger i luften. Och gav bort bokmärken till fröknarna.
Jag åt massor av jordgubbar med socker & grädde. Jag jobbade som in i baljan, lite till …

För att till slut åka iväg på min 40-årspresents resa. Först några dagar i NY och sedan vidare till Kalifornien. Där vi bilade längs hela kusten, från San Fran till San Diego. Älskade varenda minut av denna resa och längtar till vi en dag kan resa tillbaka. Snart hoppas jag! Jag inser att jag har väldens bästa Make (även om jag redan visste detta). Han hade ordnat så att jag fick träffa min au-pair mamma efter 20 år.

Juli
Vi kom hem till svensk sommar, i full blom. Men kallt. Jag öppnade little.u igen och sålde massor av armband FAMILY. Vi bodde ute på vår ö hela sommaren. Njöt av lugnet, massor av vänner och familj på besök & så detta älskade havet. Barnen gick på simskola. Fy sjutton så kallt det var, trots våtdräkter. Tappra!

Augusti
Vi njöt ännu mer av att bo på vår ö. Jag visade glimtar av våra stuga. Här. Vi köpte ny båt (vi och vi!!) och åkte på utflykter i ytterskärgården tillsammans med syster och hennes familj.

Tillslut var det dags att flytta 'hem' igen. Sorgligt, men sant. Men allt kickade igång snabbt. Skolan. Och jag gick på Habitats invigning. Började tillverka halsband/armband FJÄDER. Och besökte Formex, som fick mig att inse vissa saker om mitt eget företagande. Hur jag vill fortsätta att driva det mm. Nyttigt och intressant.
Och visade upp vårt kök. Igen.

September
Vi firade nio-årig bröllopsdag. Vi firade Litet Monster som fyllde 5 år. Jag lottade ut halsbandet INDIAN FEATHER, som blev väldigt populärt.

Maken reste och jag och pojkarna mös tillsammans i indiantältet i deras rum. Här.
Jag visade er vårt vardagsrum. Här. Och så firade vi Litet Monster med Glass-kiosk-kalas tillsammans med hans kompisar. Och jag hade på mig det här. Och grattade en jämngammal vän med hjärt-confetti och halsband "40 & FAB"

Oktober
I oktober hann jag med mycket. Hur gick det till egentligen? Jag åkte till London, bodde på ett galet najst hotell, gjorde inköp till little.u OCH gick på en superkul fest som min jämngamla väninna bjöd in till. Jag hade POPUP SHOP #1 i Betonggruvan, som blev en succé (i mina ögon mätt).

Jag 'FUCKADE CANCERN' och fick mycket fin respons på detta. Kärlek. Vi beställde hem UNICEF kläder till barnen. Som vi älskar.

Vi klippte och pysslade. Vi for iväg till småland och firade min Farfar som fyllde 90 år ~ han firades med bilder på barnen. Som var galet svåra att fota.
Och så kom jag i höstmood. Här.

November
Vi firade höstlovet i Småland och red på små ponnies. Här. Vi möblerade om lite temporärt och väldigt spontant i barnens rum. Här. Vi firade fars-dag. Och jag skickade massor av fina Pappa-armband.

Jag 'önskade' med hjälp av rosa pärlsilke & rosenkvarts-stjärnor. Här. Och jag hade min POPUP SHOP #2 i Betonggruvan.  Jag plockade in tant-blomman cyklamen på våra fönsterbräden.
Jag bakade Lemon Tart. Och bjöd på asiatisk lunch och middag. Och började så smått advents-dekorera med rumsgran, hycinter & änglapling.
Och så älskade jag till månen och tillbaka … dessa halsband, som ni alla verkade väldigt fästa vid. Tack!

December
Jag firade in advent med mina närmsta tjejkompisar i Göteborg. Ljuvligt! Så lycklig jag är som har dem. Kom hem och njöt av plingande änglaspel. Här. Jag och 'Anna Rackarungar' började med temat: "Månadens Fyra" … så kul att så många hakade på. Vi kör snart igen, på en ny bokstav, eller hur!

Jag tillverkade så måååånga little.u julklappar ! Och slog in dem i små söta silverpaket med rosa silkesband, till de som så önskade.
Vi njöt av frisk luft och snö vid havet. Bästa. Som dessutom visade sig bli första & enda snön.
Det mesta för mig denna månad handlade om att få iväg alla beställda little.u smycken, vilket resulterade i lite sömn och ett högt tempo. Till detta adderades det vanliga under december månad; att komma iväg på alla tillställningar som det är runt julen. Och firandet av Stort Monster som fyllde 8 år. Och så kom då äntligen julen, som den alltid gör. Hur lite eller mycket man ansträngt sig. Och vi firade julafton med den ena familjen, den norrut. Och så juldagarna med den andra familjen, den söderut. Och landade tillslut hemma i vår egen soffa ~ och tackade av 2013 med de allra bästa 'en trappa upp' och firade in det nya 2014 med bubbel, glitter & pussar. 

Så. Nu kör vi 2014.
Och så avslutar jag detta inlägg med samma ord som jag inledde det. 
En påminnelse:
Glöm inte bort att dagarna som går är det liv vi lever.

4 kommentarer:

 1. Så många fina bilder. Inte minst på dina fantastiska smycken. Tror du kommer få extremt mkt att göra detta år i smyckesväg.
  God fortsättning! Cissi (hundrafyrtioettan)

  SvaraRadera
 2. Å, helt underbart ju!

  Älskar varje bild, dina härliga texter.

  Tack för ett fint 2013 - I am excited about 2014!!

  xo

  SvaraRadera
 3. Vilken fin text och underbara bilder.
  Önskar dig ett bra 2014.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin sammanfattning! Många härliga resor ni hunnitmed. Och framförallt... två veckor på skidor nu snart.... jag blir nästan grön av avund! ;)

  SvaraRadera