söndag 8 december 2013

VI HAR FÅTT ANDAS DJUPA ANDETAG IGEN ...I lördags morse kände jag att pulsen var aningens för hög och att jag behövde andas. Ni vet; ta ett kort break för att andas lättare igen, för att kunna fokusera. Och med sin verkstad hemma så blir det väldigt lätt att man 'slinker in' där "bara för att göra en liten, liten sak. Kanske bara ett smycke, för det var ju bråttom med just det." Så vi packade in barnen i bilen. Stannade till och handlade en ny iPhone till mig och massor av god mat. Lammet från småland var redan nerpackat. Och så bar det av ut mot ön.

Vår ö. Den som får oss att andas extra djupa andetag. Den som får oss att gå in i ett mood som är lugnare och gladare. Och ja, det fungerade även denna gång. Men brrrr så kallt det var. Det eldades i kaminen och vi tassade omkring i de ulligaste innetofflor och med filtar om oss. Hällde upp ett glas rött, lät lammgrytan puttra länge, länge och njöt av den tillsammans med en gräddig potatisgratäng framför "Så mycket bättre"… njöt!

Vi vaknade imorse av ljuset. Det där 'krispiga' vinterljuset. En sol som ville titta igenom men som inte riktigt orkade. Men ändå så ljust tack vare snön. Vi klädde på oss, med kanelknäckan i handen (!), och gick på en promenad längs havet. Som ännu inte fryst till is. Jag andades så djupa andetag att jag blev yr i huvudet & totalt genomfrusen. Som jag njuter av denna vackra ytterskärgården ~ fy tusan vad det är vackert här ute på vintern!

Sedan har det plockats mini granar och en en-kvist, innan det bar hemåt igen. Och nu bäddas det rent i hemmets alla sängar, Maken lagar Pad Thai och jag stökar omkring i in verkstad och preppar för kvällens jobb. Mmmm … det blev en härlig helg det här. Har ni haft det bra?

8 kommentarer:

 1. Gud så mysigt!! Nu har jag inget landställe, torp eller ö men jag tänker alltid att OM vi skulle skaffa oss det en dag så ska jag vara så där bra på att åka dit även på vintrarna. Verkar ju hur mysigt som helst att sitta inne i en fin stuga och kura framför brasan medan vinden viner utanför. :)

  SvaraRadera
 2. Heja ni! Bra gjort! O det lät så mysigt att jag fick läsa det två gånger. Rödvin, kött, potatisgratäng o så mycket bättre. Ljuvlig kväll ju. Kram till dig! Älskar bilderna.

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder, u. Låter som en galant uppladdning inför veckan. Kram

  SvaraRadera
 4. Åhh så härligt det låter underbart, avis!! Finns inget bättre än skärgården, förstår att ni har haft det bra, saknar landet så mycket, men vi har stängt för i år......:-(

  kram
  ps men vi var barnlediga hela helgen och har haft det toppen...Ds

  SvaraRadera
 5. Det låter underbart och jag vet av erfarenhet att din beskrivning stämmer på pricken.
  Vi har några elfiltar på landet, med dem får man snabbt värme uppkrupen i soffan eller så kan man bädda ner dem i sängarna som blir varma och sköna i ett i övrigt kylslaget rum. Aldrig sover man bättre än då!
  Susanne

  SvaraRadera
 6. Men åh, så bra att ni har ett sånt fint andningshål att åka till när det känns övermäktigt i vardagen.

  SvaraRadera
 7. Tänk att vår vackra skärgård är lika fin i alla årstider. Om tid ges ska jag försöka ta mig ut dit i helgen/ngn gång i december/januari, Precis som du skriver finns det knappt ngn bättre plats att ladda om batterierna på än i havsbandet,

  SvaraRadera
 8. Så skönt det ser ut. Antar att ni har landet så att ni kan åka dit med bil? Så skönt.
  Det ställe vi delar med makens släkt ligger så man måste åka egen båt - då blir det bara på sommaren man kommer dit.

  SvaraRadera